Au Pair

Sitter och letar runt på internet efter passande au pair familjer till mig. Jag vill helst på i London men tycker samtidigt att städer som Manchester, Liverpool, Edinburgh, Glasgow och Leeds är intressanta. Men det lutar nog mest åt London. Passar ju även bäst för de som vill komma och hälsa på mig senare :P Jag funderar på vilken agency jag ska gå genom också. Har ju kontaktat Swedish Connection men vet inte om jag i slutändan kommer att gå genom dem. Har hört både bra och dåliga historier om dem så vi får se. Det är ju trots allt fyra månader kvar tills jag ska skicka in mina ansökningar så jag har ju ett tag på mig att fundera. Men jag måste nog ta mig tid att slipa på mitt "Dear Family" brev för att få det så bra som möjligt. Sen är det ju det där med att fixa bra foton på mig själv också. Kan bli ett problem där.

En annan sak som låter väldigt lockande är ju alla familjer med bara en mamma i familjen. En mamma, ett barn (en tjej) och en eller två hundar. Det är nog min drömfamilj. Eller en familj med en mamma som är hemma om dagarna och en pappa som jobbar, ett barn (eller två) och en eller två hundar. Hund är i alla fall ett måste för mig. Jag vill kunna gå ut och gå regelbundet och hundar är ju perfekta på det viset :)

Jag hoppas verkligen att detta år går fort så att jag kan sitta där på planet om nio månader för att starta en ny del av mitt liv.


Bild från när jag och mina systrar var i London i december 2008.

Trött

Jösses vad jag är trött idag! Och ändå gör jag inget över huvud taget. Har knappt varit utanför dörren idag. Okej, det beror lite på att jag fortfarande har riktigt ont i ryggen, men ändå! Det känns så konstigt att sitta inne en hel dag framför datorn eller tv:n. Men det ger mig ju tid till att planera min framtid lite. Haha. Än så länge har jag kommit fram till är att 1. Jag längtar bort till London mer än någonsin och 2. Jag längtar även tills jag kommer hem från London och blir roomie tillsammans med M och 3. Jag längtar tills jag skaffar min lilla hundvalp (har inte bestämt ras än dock men jag har ju dryga två år på mig). Det är synd att tiden inte går fortare än vad den gör. Hade inte sagt nej tack till att flytta till London redan imorgon.

Nej, nu ska jag fortsätta med mitt no lifeande och spela lite The Golden Compass. Fick det i julklapp av systers pojkvän. Imorgon ska mor och jag in till Kbg och handla lite inför nyåret till mig ^^ Längtar till torsdag och längtar ännu mer till fredag då jag åker till äldsta syster i S-torp :)

Ska jag ha godisförbud efter nyår eller ska jag inte?


Ont i ryggen...

...är precis vad jag har. Sabbade ryggen förra måndagen när jag lyfte en tung tv på fel sätt och sedan dess har jag haft ont i ryggen. Det började bli bättre och jag kände bara av den om jag satt ner lite för länge. Men igår så lyckades jag på något vis få den att bli ännu ondare! När jag kom fram till henne som vi skulle vara hos på HP-kvällen så det första jag fick göra var att be om smärtstillande. Jag kunde inte ens böja på mig så ont gjorde det! Usch, det blev lite bättre dock sen efter att tabletterna börjat verka. Men när jag skulle sova sen på kvällen så kände jag av ryggen igen och det var knappt att jag stog ut så ont som det gjorde. Usch. Det är lite bättre idag, men inte på långa vägar lika bra som det var i t.ex söndags. Suck. Kanske borde gå till en läkare och kolla upp ryggen så det inte är något allvarligt. Inte för att jag tror det men...det är säkert bara någon muskel eller något som blivit skadad. Fast med min fantasi så ser jag ju även att det är sprickor i ryggraden och pajade diskar och allt möjligt skit. Hmm...kanske borde ringa läkaren ändå. Men jag vill inte gå i Karlsborg för där är det bara utländska läkare som man inte hör vad de säger (och som jag anser inte kan sin grej när de ger en 18-åring diagnosen artros).

Jaja, kvällen igår var lyckad faktiskt. Synd bara att jag missade N.E.W.T's, smällkaramelltillverkningen och matlagningen och en del snack. Menmen, jag hade kul ändå. Det var lite kul att titta på allas provsvar. Haha. Alla fick B i betyg xD (B = Bedrövligt för er som inte läser HP). Fast jag är säker på att jag inte hade gjort det bättre om jag hade gjort provet. Vi hade ovanligt svåra frågor denna gång.
Efter att vi ätit en extremt god köttfärspaj (jag äter egentligen inte kött, men detta var viltkött så därför åt jag) och suttit och snackat en del till tonerna av HP-musik satte vi oss inne i finrummet och tände levande ljus + brasa och satt sedan och läste ett julkapitel var ur de 7 HP böckerna. Haha, det satt till och med en potatisliknande ängel med håriga fötter, kalt huvud och iklädd en för liten ballerinakjol högst upp i grantoppen. Verkligen tjusigt!
Sen förflyttade vi oss in till tv-rummet och såg på alla julscener och favoritscener (som för det mesta var julscenerna). Sen hann vi faktiskt inte med så mycket mer för det var ingen övernattning denna gång då det bara var julspecial. Jag och två andra som jag skulle skjutsa en bit åkte vid tio och vi var de sista som åkte.

På tal om det, när man ska svänga av E's uddaväg så är det en liten uppförsbacke med stoppskylt. Självklart stannar jag vid stoppskylten, laglydig som jag är, och tror ni inte att bilen inte får något fäste sen när jag ska åka ut på den andra vägen eller? Bilen bara stod och spann loss och jag fick verkligen inte grepp om vägen igen! Så jag fick backa ner för backen igen och ta fart därnerifrån för att komma ut på den andra vägen. Haha. Detta vinterväglag asså.


Två av tjejerna som var med igårkväll, jag är något grymt avundsjuk på deras tröjor!

HP-kväll

Ikväll är det som sagt dags för HP-kväll igen. Eller ja, igen kan man väl inte säga riktigt eftersom vi aldrig har haft en HP-kväll tidigare, vi har haft HP-helg med övernattning och mat. Denna gång är det HP-kväll á julspecial. Vi ska se på alla julscener ur filmerna, läsa julkapitlen ur böckerna och dricka varm choklad osv. Förut såg jag jättemycket fram emot denna kväll. Nu gör jag inte det lika mycket längre...skulle hellre stanna hemma faktiskt bara för att det blev som det blev. En av oss (hon som vi är hemma hos) säger att hon inte hade någon aning om att det bara var HP-kväll och hade planerat för övernattning, massa mat osv. medan alla andra visste om att det "bara" var HP-kväll á julspecial. Så man undrar ju är det vi som har varit dåliga med information eller hon som inte lyssnat ordentligt? Jag menar, vi är sex stycken, och EN vet inte om att det bara är HP-kväll. Åh jag blir så trött. Och så blir hon sur och arg (och tro mig, hon är ingen rolig människa att umgås med när hon är sur och arg). Plus att det var bestämt att vi skulle börja 16.00 (jag skulle komma senare eftersom jag måste leverera tre stycken tårtor till 16.30 och det tar en minst en timme att åka hem till hon som vi ska vara hos) men nu så ska de börja redan vid 15.00. Så jag kommer missa tre timmar. Kul? Nej inte direkt. Jag missar typ det roligaste, N.E.W.T's, högläsning, massa godis osv. Nej...jag vet inte om jag känner för HP-kväll idag egentligen. Men men, jag måste ju åka ändå eftersom jag har filmerna och cupcakesen. Jag får helt enkelt hoppas att det blir roligare än förväntat. För jag måste medge att jag inte har så goda känningar inför kvällen.

Fika

Idag kom äldsta syter hit med sin familj på fika, det var trevligt. :) Hennes man och jag satt på youtube och kollade på massa Monty Python klipp eftersom jag förälskade mig i ett igårkväll --> http://www.youtube.com/watch?v=ol5Dfs7jqFI. Sedan bestämdes det också att jag åker hem till syster på nyårsdagen och så ska jag bo hos henne i ett par dagar. Känns skönt att veta att man har något att se fram emot.

Nästa vecka (kollar på klockan och ser att det faktiskt fortfarande är söndag) händer det en hel del roliga grejer för min del. Imorgon ska jag leverera tre stycken födelsedagstårtor och sedan är det raka vägen till ett HP julspecial ute i skogen. Det börjar redan 15.00 men jag kommer inte kunna vara där förens 18.00 eftersom tårtorna inte ska levereras förens 16.30. Sen på torsdagen är det nyår och då blir det fest. Det tackar man ju inte nej till :) Och sen på nyårsdagen så blir det ju till att åka hem till syster när man nyktrat till så pass att man kan få något vettigt gjort. Kommer vara ganska fullt upp hos syster och den 2:e januari ska vi gå på bio tillsammans med en kompis till henne :)

Har bra känningar inför nästa vecka! :)

Filmen jag ska se med min syster den 2:e januari ^^



Monty Phyton och Enchanted

Aboo!!

Blir en kväll framför tv:n idag med, fast idag har jag sällskap av fussen. Han är så söt där han ligger under granen. Just nu går 40 år med Monty Python och senare blir det Enchanted. Har alltid velat se Enchanted, och inte bara för att Dr. McDreamy är med. Haha.

Imorgon kommer min äldsta syster hit med sin familj på julfika och så ska jag baka och ha mig så det kommer nog bli en ganska busy day imorgon. Men jag måste hinna med en löprunda eller en promenad i alla fall. Har inte sett skymten av motion sedan tisdag förra veckan. Sinnes! Har jag sagt att jag längtar till vecka 3 då mina träningar börjar igen? Inte? Hepp, då säger jag det nu då. Jag längtar till vecka 3 då mina träningar börjar! 4 träningstillfällen i veckan schemalagda. Boxning måndagar och onsdagar och step-up tisdagar och söndagar. De andra dagarna får det bli promenader och löprundor. Man måste ju vara fit till studenten ;)

Nej, återgå till tv:n nu! Eller kanske spela lite Machinarium. Hmm...tål att tänkas på. Lägger ut lite bilder ockås. Denna blogg ska ha många bilder i sig, det är mycket roligare att läsa bloggar som har bilder. Plus att det kommer hjälpa mig att komma ihåg vad jag har gjort när/var/hur senare i livet.

Ska man skriva saker innan man publicerar? Typ xoxo, kisses, puss, kram eller något liknande? Naa...ganska onödigt va?

Smycket jag fick av käraste syster yster i julklapp. Passar mig perfekt ^^

Vacker himmel när vi åkte hem från stora staden idag.


Our beautiful Christmas tree!

Päronformad

Huvaligen, mellandagsrean är verkligen inte bra för mitt ego. SSS-tjejer så långt ögat når (SSS står för små, smala och snygga). Ännu värre är det med kläderna som man förväntas passa i. Min kropp passar inte in i dagens sjuka ideal och jag hatar det! Jag vill också vara en av de där SSS-tjejerna som har smala och långa ben och som kan köpa jeans i butikerna utan några problem. Mina ben är korta och tjocka, har alltid varit och kommer tyvärr alltid att vara också. Det finns alltid tre scenarion när det gäller att köpa byxor till mig.
1. De är sjukt långa i benen
2. Jag får inte upp byxorna längra än till låren
3. De är för stora i midjan (pga. att jag fått ta en stl större bara för att få byxhelvetet över låren)

Så nej, klädshopping är inte på min sida. Speciellt inte när det kommer till byxor. Det är nästan så att man borde starta ett eget klädmärke som bara har byxor för tjejer med korta och stora ben precis som jag. Jag är ganska säker på att många andra där ute i världen känner precis som jag. Päronformen är en förbannelse när man vill ha snygga byxor!


Kvällsmys

Sitter framför tv:n och tittar på Narnia: The Witch and the Wardrobe. Har sett filmen förut men tycker den är helt okej så därför ser jag den igen. Skulle dock vilja se på The Lord of the Rings: Return of the King som går på 6:an också men man kan ju inte se på två filmer samtidigt så det fick bli Narnia. Kan se på Sagan om Ringen någon annan dag eftersom jag har den filmen på DVD.

Jag gillar att sitta i tvrummet här hemma hos mor och far eftersom det är så mysigt. Jag gillar det guldaktiga ljuset som sprids från de båda adventsljusstakarna i fönstrena och så granen förstås. Vi har en riktigt fin gran i år. Måste vara för att det var jag som gick ut i skogen och hämade den. Haha. Fördelen med att ha egen skog. Man får mycket billigare granar.

En annan sak som är bra med tvrummet såhär i juletid är alla dofter som finns i rummet. Här finns doften av gran, choklad och apelsiner med nejlikor. En riktigt bra kombination. En kombination som man bara förknippar med julen.

Imorgon ska jag och mina föräldrar in till mellandagsrean i Skövde. Mina föräldrar är på jakt efter en ny diskmaskin och jag ska leta efter nya kläder och smycken. Man kan aldrig få för mycket kläder eller smycken ;)

Nej, nu så får jag ta och stänga igen datorn här och konsentrera mig på filmen igen. Sitter och myser i min nya morgonrock jag fick igår. Varm och skön är den.

Hundvalp

Jag vill skaffa hund. En liten mops eller en chihuahua. Men tyvärr kommer jag inte kunna köpa någon hund förens senast sommaren/hösten 2011 eftersom nu är det ingen idé då jag flyttar till London för att jobba nästa sommar. Har suttit och tittat på olika bilder och letat uppfödare nu till både cihuahua och till mops. Det finns en bra uppfödare i Västerås och det passar ju mig eftersom jag troligen kommer hamna i Västerås eller Uppsala efter London. Åh dom är så söta!! Jag måste försöka spara ihop pengar till en liten valp när jag är i London nästa år.

Visst är den söt? Kan mycket väl tänka mig själv gå på promenader med en sådan här liten sötnos i framtiden ^^

För att byta till det mest aktuella ämnet just nu så kan jag väl säga att min jul har varit bra. Trots att den inte varit som andra jular men det är ju så det blir när man börjar bli vuxen. Jag fick faktiskt en hel del saker som jag önskat mig, och även en hel del praktiska saker till min lägenhet vilket jag alltid uppskattar. Fick en jättemysig morgonrock av mina föräldrar. Har inte invigt den än men tänker göra det ikväll :) Fick ett jättefint halsband i form av en cupcake av min syster också ^^ Det har varit en mycket bra och mysig jul och jag längtar nu till nyår.


Länge sedan

Okej, jag vet inte hur många gånger jag har flyttat min blogg nu. Men nu tänker jag inte flytta den mer. Jag tänker stanna här på blogg.se. Jag har inte bloggat på evigheter känns det som. Stämmer ju också iofs. 29 november skrev jag mitt senaste inlägg på blogspot.com. En hel del har hänt sedan dess. Jag har varit i Sthlm och gått på Paramores konsert, jag har avslutat sex kurser i skolan och fått bra betyg, jag har varit uppe hos en kompis som jag inte sett på 3 år och jullovet har börjat. Om två dagar är det julafton.

Angående min kompis som jag hälsade på i helgen. Alltså hon är verkligen min tvilling (vi ignorerar fakta att hon är fem månader äldre än mig)! Vi är så lika! Hon är född en månad för tidigt, jag är född en månad för tidigt. Hon har haft lunginflammation, jag har haft lunginflammation, hon har varit/är själdestruktiv, jag har varit/är självdestruktiv. Hon hatar dagens ideal för att hon inte passar in, jag hatar dagens ideal för att jag inte passar in, hon vill plugga till florist i Västerås, jag vill plugga till florist i Västerås. Listan kan göras hur jäkla lång som helst. En sak kan jag konstatera i alla fall och det är att jag inte mått så bra eller haft så kul som jag haft förra helgen på RIKTIGT länge!! Vi har börjat planera för mitt nästa besök, sportlovet v. 7. Längtar grymt mycket!! Saknar henne så :(


Bild från sjön/berget utanför M's hus

RSS 2.0