Things are looking up, oh finally


Idag har varit en sehr busy day. Rättegång med klassen på morgonen, väldigt intressant faktiskt, och shopping på eftermiddagen. Hem till Tibro, slänga upp det man shoppat i lägenheten (delvis), hoppa på bussen igen och åka mot Karlsborg. Bli upphämtad av mutti, handla, åka hem, baka årets första rabarberpaj, äta årets första rabarberpaj, gå ut och fota våren, gå in och sätta sig framför datorn. That's my day peeps.

Jag längtar sjukt mycket till London. Alla kläder jag köpte idag är kläder som kommer ingå i min nya Londongarderob. Det ska bli så skönt att åka iväg och verkligen kunna börja om. Inte bara "åh-jag-börjar-på-ny-skola/jag-är-i-en-ny-stad-börja-om", nej...detta är verkligen the real new beginning. I'm finally gonna be where I feel at home. I love the country, I love the language, I love their culture and I love the people living there. Aaah. Jag flyttar hem i augusti <3

Jag har tagit massa kort idag men ni får inte se ett enda idag för jag sitter som sagt ute i ödemarken hos mina föräldrar. Imorgon ska jag upp tidigt och åka hem till Tibro igen. My dear sister ska tävla och jag ska filma/fota. Jag ska pilla på massa fina hästar också.


where did you go?


Någon mer än jag som tycker att april månad bara har flygit förbi? Jag menar, vart tog den månaden vägen? Det enda som visar på att det faktiskt har varit april är att jag har blivit ett år äldre och att det är lite grönare ute nu. April månad var den månad då snön försvann, mer välkomnat detta år än andra år. Imorgon är det alltså 1 maj. Vad kommer maj månad erbjuda? Det är sista fulla månaden i skolan, någonsin, och det välkomnar jag med öppna armar. Jag är otroligt trött på skolan nu och tycker det ska bli skönt att om en månad och elva dagar ta studenten.

Nog om månadsprat och framtidsprat, idag ska min klass och jag på rättegång inne i Skövde. Jag funderar på att gå omkring och shoppa lite efter det. Jag måste köpa massa nya saker innan jag åker iväg på min weekend i London. Bl.a. så behöver jag en ny jacka (Jag kan inte gå i min trasiga vinterjacka och jag har ingen vårjacka, bara en sommarjacka och den är det inte riktigt temperatur för nu tror jag...inte ens i London), jag behöver en ny kofta (gärna färgglad), en ny klänning (så jag har något att ha på mig under den helgen) och så behöver jag nya skor som kan gå med klänningen, koftan och jackan. Sigh. Jag kommer aldrig ha råd med allt det här. Jag har bara 1.200 kr att röra mig med. Åh hjälp mig! Om någon känner för att donera lite pengar till mig så är det mer än gärna välkommet ska ni veta.

...

Visste ni..
att jag vill ta studenten, NU! Gärna igår
att jag har inte ätit något godis idag.
att min senaste kyss på en fest uppe i Västmanland.
att jag lyssnar på väldigt mycket The Pretty Reckless just nu.
att jag funderar mycket på om hur andra ser mig.
att jag pratar ofta på engelska för mig själv.
att jag inte gillar fjortisar
att min första riktiga kyss var på ett lågstadiedisco
att kärlek är något man ska vara glad över om man får uppleva. Värdera det högt!
att jag gillar att umgås med sanna vänner, shoppa, lyssna på musik etc. etc.
att jag alltid kommer att vara den som slickar på koblajjor för att gå med i hemliga klubbar
att jag är förälskad i Storbritannien
att sist jag grät var när jag hade för mycket på mina axlar
att min mobil är lite tråkig, vill ha en ny.
att jag just nu tänker på mitt kommande år i London

16 dagar kvar

LONDON here I come!


Whoop whoop! Nu har jag fått mail från ryainair om att jag ska flyga till London den 15 maj ^^ Jag är G-L-A-D! :D
Nu gäller det bara att komma på vad man kan ge till familjen när man kommer och hälsar på sådär. De har ju faktiskt betalat mina flygbiljetter. Några tips?

Happy thoughts


Idag fick jag mail från familj nr 1! :D De har inte gett mig ett säkert "ja" än, men den 15 maj åker jag till London i alla fall :D Yaaaaay!! Det känns helt ofattbart!! Åh vad jag hoppas att det kommer gå bra de där dagarna i maj :)
Jag har inte köpt godis sedan jag satt regeln på att inte köpa godis, men idag gjorde jag det. Jag var bara tvungen att ha något att fira med och så kunde jag inte motstå denna söta skapelse!

Det var länge sedan jag hade en PEZ-figur. Den här ska bli min nya bästis ^^


Jag har även skapat en spotify-lista med enbart grym brittisk musik. Nu taggar vi gärnet! :D

The doom


Ännu en dag med total tystnad...får jag inget svar imorgon så tar jag det som ett negativt svar och att de har valt en annan au pair istället för mig...

sadface

Hairdye


Jag har tråkigt...sitter och trasslar med mitt fula och tråkiga hår...blir sugen på att färga håret...går ner till ICA...står och glor på diverse hårfärger i en halv evighet...köper en...går hem och färgar håret...

och väntar....

Working out my future


Jag ska nog sätta ännu lite hårdare krav på mig själv när det kommer till godis. Jag får ju äta godis, men inte köpa eget. Och det har faktiskt funkat riktigt bra. Har bara köpt godis en gång sen jag satte den regeln och det var för att jag skulle baka med den chokladen...men nu är det så att jag har börjat gå och köpa naturgodis istället. Godisregeln har bara innefattat lösgodis eller godis från godishyllorna tidigare men nu ska den även omfatta naturgodis alltså. Så från och med igår så får jag inte längre köpa godis ELLER naturgodis. Jag får äta, yes, men inte köpa. :D Det blir nog bra det här till slut. Förhoppningsvis så går man ner ett par fettkilon i vikt också. Jag längtar till London då jag ska börja på gym. Då borde jag kunna tappa några fettkilon tycker man ju. Nu gör jag inte mycket mer än springer och gör olika former av övningar hemma. Men inget kontinuerligt direkt...I London kommer det bli mycket promenader (jag är snål) och gym ofta (bara för att ha något att göra när barnen är i skolan liksom). I'm looking forward to it! Önskar nu bara att famlij #1 kan höra av sig och ge mig domen.

Playing the game


Nu har jag beställt Sims 3 Drömjobb. Det har release den 20 maj. LÄÄÄNGTAR!! :D Min sim ska antingen bli en ghost hunter eller en tattoo artist :) Sims måste nog ändå vara det bästa spelet som någonsin skapats. Jag kommer ihåg första gången jag spelade sims...det var hemma hos mina kusiner, jag var kanske sju år. Allt sedan den tiden har jag spelat sims och samlat på mig massor med expansion packs och lagt ut mängder med pengar på detta underbara spel. You just gotta love it!

The Sims, forever in my heart! <3


Har för övrigt inte hört något från någon familj idag...ännu en tuff dag väntar imorgon.

....

Jag går in på min mail ungefär var tionde minut och kollar ifall jag har fått något mail ifrån familj #1...jag är ständigt rastlös men vet inte vad jag ska göra. Jag har ingen matlust men äter alldeles för mycket ändå. Och med för mycket så menar jag inte att jag äter mycket, utan att jag äter fel saker som typ glassen som blev kvar från festen i fredags och allt godis som blev kvar. Min självdiciplin är inte vad den borde vara just nu. Jag dagdrömmer och önskar att jag kunde få vara säker på mina dagdrömmar, göra planer på riktigt och inte behöva avsluta varje dröm med "ifall de väljer mig"...jag tror inte att de kommer välja mig faktiskt om jag ska vara ärlig...de är ute efter sin första au pair och jag har ingen barnerfarenhet förutom syrrans båda pojkar...de andra au pairerna har säkert massa mer erfarenhet. Jag bygger upp tårar inom mig själv så att jag kan släppa loss niagarafallet när jag får beskedet.
Jag känner inte för att gå till skolan, vill mest sitta instängd i min lägenhet och inte göra något. Jag är ledsen och tänker på livet. En kompis farmor gick bort idag. Tänker på mina nära och kära. Tänker på mitt eget liv. Jag orkar inte skolan denna vecka egentligen. Men som alla andra veckor så har man inte tid till att vara borta. Inte torsdag och fredag i alla fall...då är det prov som gäller...och rättegång.

Walk the walk


Efter min middag så tog jag en liten promenad. Gick ner till ån och strosade omkring i 30 min. Inte mycket men det får duga för idag. Är lite slapp idag med. Men jag tog lite kort i alla fall. Våren är här nu för det är MASSOR med vitsippor i skogen ^^

Skogen var grön och fin :)


Vitsippor

Fancy a pie?


Eftersom jag aldrig äter mat i skolan på måndagar så är jag lite petigare med att laga mat hemma än under de andra dagarna då jag äter i skolan. Så idag har jag lagat en paj till mig själv :) Den blev riktigt bra faktiskt. Som vanligt när jag gör pajer så tar jag bara det jag har hemma för tillfället så i denna är det grahamsmjöl, margarin, philadelphiaost, körsbärstomat, svartpeppar, salt, gurka och kidneybönor. Funderade på att hälla i majs också men skippade det. Det blev ju bra ändå :)

My tasty pie :)

...

tankarna bara snurrar i mitt huvud. Nu ser jag mig själv i London tillsammans med familj #1...vi är på London Zoo. Lilltjejen håller mig i handen och killen tjatar om att få se lejon...

Jag trodde verkligen inte att det här skulle vara så svårt. Men jag vill nog trots allt bo i London. För där kan man göra ALLT. Jag gillar inte att inte ha något att göra på dagarna...tror det kan bli mycket sånt ute i Rusthall. Åh ge mig besked snart!!

Suddenly, I don't know what to do


Nu har jag pratat med familj #2...och som titeln lyder så kan ni ju gissa vad jag tyckte om familjen.
De verkar hur mysiga som helst! De var så söta när de satt där uppradade bredvid varandra i camen. Tyvärr så dog ju den ganska fort så det slutade med att pappan fick ringa upp mig på min mobil istället :P
I alla fall, barnen var hur söta som helst! När de såg mig i camen så utbrast dom överlyckliga "HELLLOOO!!" Uscha mig vilka söta barn.

Jag är verkligen ambivalent nu...jag vet ju att det är mitt val och jag ska gå efter mina egna känslor. Jag gillar familj #1, men jag gillar även familj #2. Vad skiljer då de båda familjerna åt?

Familj 1
Mamma + pappa jobbar hela dagarna
Väldigt mycket sole care
1 son och 1 dotter
£90 - £100 per week
25 - 30 h arbetsvecka (mer under lov)
De bor i Muswell Hill, London
Vi delar några intressen

Familj 2
Pappan jobbar hemma 3-4 dagar i veckan, mamman jobbar fyra dagar i veckan.
Inte så mycket sole care
2 döttrar
£80 per week
25 h arbetsvecka
De bor i en liten by som heter Rusthall, Tunbridge Wells
De har en stor trädgård
De tycker om att resa runt in the UK
Vi delar många intressen, både föräldrar och barn


Asså hjälp mig!!! Hur ska detta gå!? Jag vet inte vad jag tycker. Jag gillar familj ett...men jag gillar även familj två...nästan lite mer än familj ett nu efter att jag har pratat med dem. Jag kan se mig själv springa omkring i deras trädgård och busa med barnen...det kan jag inte med familj ett...tänker jag på famlij ett så ser jag bara alla roliga saker jag ska göra tillsammans med Eme. Åh gud. Jag har ont i magen inge.

Under den senaste timmen...


har jag ätit alldeles för mycket och sprungit på toa säkert 20 gånger. Jag börjar bli nervös. Varför äter jag när jag är nervös? Så otroligt idiotiskt. Nej, nu måste jag på toa igen. ca 45 min kvar!

Inspiration, where art thou?


All energi jag hade igår är som bortblåst idag, vilket är tråkigt för igår mådde jag så underbart bra och var pigg och pepp på allt. Idag är jag mer som en vålnad. Menmen, man kan ju inte vara på topp alla dagar. Om sex timmar ska jag video skypa med familj #2, är lite nervös. Inte för att snacka engelska, utan mer för att vi faktiskt ska ha igång kamerorna. Oh well, det får gå som det gör. Jag har suttit och försökt komma på frågor, jag har bara kommit på fem frågor än så länge. Vet inte om jag ska försöka komma på fler, tar det nog som det kommer när vi väl pratar med varandra. Jag tycker det ska bli lite kul ändå att barnen ska vara med i samtalet :)

Skrev ett mail till Marie igår och frågade om hon hade fler familjer i Muswell Hill igår...det är ett au pair tätt område och hon har fler familjer där så hon skulle titta efter och se om hon fick napp någon stans. Enklaste lösningen är ju att familj #1 vill ha mig. Men jag har inte några high hopes, för har jag det så blir jag så sjukt ledsen och besviken. Det kommer jag ju bli ändå eftersom jag vill vara hos den familjen...men ändå. Det blir nog inte värre i alla fall. Sen får vi ju se hur det går med familjen idag också.

Har fått binda upp mina solisar med tandpetare och sytråd nu. De praktiskt
taget låg ner i jorden idag. De börjar bli stora :)

I might steal your clothes and wear them if they fit me


Det var verkligen härligt att vara ute och springa idag :) Jag var full av energi och sprang därför tre varv på Hörnebospåret, det blir typ 8,1 km :D Har inte sprungit så långt sedan i höstas ^^ Känns som att man är på gång att bygga upp sin kondis igen trots allt. Härligt härligt. Jag kände att jag hade kunnat springa fyra varv på hörnebospåret men mina lungor började få problem efter halva tredje varvet tack vare den där dumma pollen som flyger omkring i luften...kanske borde börja äta mita mediciner igen. Tror jag börjar med det på måndag.

Efter att jag hade sprungit och bytt tvätt i maskinerna nere i tvättstugan så gick jag upp och gjorde lunch. Orkade inte laga någon seriös mat idag så det fick bli tonfisksallad igen. Fast idag tog jag ett stekt ägg till istället för pasta för jag orkade inte koka pasta :P Plus att jag var tvungen att äta upp tonfisken idag så jag inte skulle behöva slänga den.

Tittatitta vad stora mina solrosor och luktärter har blivit :D

Some days are good


Jösses vad skönt det är med helg! Ännu bättre är det att jag inte har så mycket att göra angående skolan. Har skrivit lite tyska, Ein gutes Tag, och tittat lite på uppgifterna i IE som vi ska göra under nästa vecka då JÅG är i Belgien. Tänk, för ett år sedan såhär dags var jag i Belgien, nykär och sockerhög varje dag. Härliga minnen!

Igår hade jag en liten fest här hemma hos mig. Det var lite småmysigt, vi bakade blåbärspaj och garnerade massa cupcakes, åt mängder av chips och godis och spelade När och Fjärran samt Twister. Tråkigt att vissa var tvugna att dra så tidigt, men det får vi göra upp för en annan dag eller vad säger du Alex? :)

Imorgon är det dags för intervju nr 2. Ska bli spännande. De små barnen ska vara med också och pappan sa i mailet "which will be wild, but fun" och det tror jag säkert att det blir :D Har även skrivit ett mail till Marie nu också...frågade ifall hon har fler familjer på lut som bor i Muswell Hill eller omkring det området i alla fall.

Så fort Trackslistan har slutat vid 14.00 så ska jag springa ner i tvättstugan och kicka igång två maskiner och sen ska jag cykla ut till Hörnebo och springa lite :)

Cupcakes decoration in progress!

Ett vackert resultat!


Fick en söt behållare av Björk och A igår ^^ Notera min London tube map i bakgrunden :D


Another family


Har fått ett mail från Marie om en ny familj som vill intervjua mig redan imorgon(!). Tyvärr så verkar inte den här familjen vara något för mig. De bor väldigt långt utanför London, det är många jobbtimmar och mindre lön. Plus att i denna familjen är det mer städjobb så som dammsuga, städa kök, vardagsrum osv. osv. Så ja...jag vet inte. Den andra familjen kände jag "åh! De här passar ju mig jättebra!" redan första gången jag läste om dem. Den här familjen är mera "Um..nej tack?". Ska försöka få tag i Marie nu och prata med henne om det, se vad hon säger.

Nu har jag även läst lite om familjen på Facebook...där står det max 25 - 30 timmar i veckan och även lite bättre skrivet om hur man jobbar. Ser lite bättre ut då. Men problemet med att de bor så långt utanför London är ju fortfarande ett problem dock.

Barnen verkar hur söta som helst, två små flickor på 6 och 4 år. De gillar att leka utomhus, Roald Dahl, klä ut sig till pirater, hitta på äventyr utomhus, pyssla osv. De bor i ett väldigt stort hus och har hela 1 acre of land till trädgård.

Åh jag vet inte!! Tänker ge dem en chans i alla fall. Ska säga att jag inte kan bli intervjuad imorgon. Pratar med min australiska vän nu och hon får mig att överväga denna familj lite mer. Det kan ju vara kul att se hur livet i en brittisk by är också.

AAHH!! Jag är ambivalent!!!

Home from school


Ingen filosofi idag så jag har fetaste håltimmen på 2 h 45 min. Då åker man hem, smiter från den äckliga skollunchen och gör en egen mycket trevligare lunch bestående av körsbärstomater, majs, gurka, tonfisk och pasta. Mumma! Har inte haft ont i magen idag än så länge heller så man får ju passa på att äta :) Eller ja, jag hade lite ont i magen i morse. Men det var verkligen inget jämfört med hur gårdagen var!

Mums!

Oh this pain


Jaha det här var ju en väldigt givande dag...magont, ständig nervositet, trötthet och huvudvärk. Det här med att inte kunna sova på nätterna pga. magont och nervositet är inte så bra för mina studier. Jag har prov på fredag, har jag börjat plugga? Nej. Jag skulle ut och springa med Björk idag, gjorde jag det? Nej. Det var visserligen hon som frågade om vi kunde ta det imorgon istället och det var ju lika bra för från det att jag kom hem från skolan och typ två timmar fram satt jag dubbelvikt i soffan och hade ont i magen. Jag blir så slö och seg av att ha ont i magen. Orkar inte med något efteråt. Nu har det lättat lite och jag har ätit massor för att slippa gå hungrig. Kan inte äta när jag har ont i magen även om jag är hungrig. Och såhär ska det fortsätta till "början av nästa vecka"? Jeeze. Jag hoppas verkligen att de väljer mig. Jag och Eme smider underbara planer tillsammans ju! Plus att jag verkligen, VERKLIGEN gillar den här familjen.

Något "vettigt" har jag i alla fall gjort idag...tagit kort på me eye!


Gräjhöjta, nu kallsvettas jag och har frossa också. This night is gonna be totally awesome! Or not... -.-

stomach ache


Ständigt är det detta illamående och magonta på mornarna numera sen hela den här karusellen kom igång. Klarar knappt av att äta för att jag har ont i magen. Marie berättade att familjen ska ge mig besked i början av nästa vecka. Alltså bör jag må så här som längst till onsdag, right? Vill bara att det ska gå bra nu.

lookie lookie


Titta vad jag upptäckte förut! :D Mina luktärter börjar gro ^^ Gick ut på balkongen och tittade till mina solrosor också men de visade inget tecken på liv. De stackarna har nog haft det lite för kallt så nu har jag tagit in dem och ställt dem på bordet vid fönstret så de får lite värme och solsken de också :)

pretty pretty flowers ^^

Yummy yummy in my tummy


Det magonda har släppt så pass att jag är kapabel till att stilla min hunger. Det gör jag med en mycket mumsig fruktsalld och en liten macka :) Sitter och tittar på Master Chef nu och ska strax ta mig an studierna. Sigh.

Min extremt goda fruktsallad. Det enda som fattas är russin.

A better morning

Email från Marie på SC när jag kom hem idag...


"Nu har jag pratat med P som tyckte du var jättetrevlig på alla sätt och vis! Plus din engelska var jättebra!

Så de verkar intresserade!" sen lite mera text och sedan "De har dock lovat att intervjua 2 tjejer till i helgen"


Jag är otroligt glad och lättad att mamman tyckte jag verkade trevlig och att hon tyckte min engelska var bra. Stavfelet kanske inte gjorde något (dessutom har jag gått och intalat mig hela dagen att om de inte vill ha mig på grund av ett stavfel så är det ingen bra famlij ändå så då gör det inget om de inte väljer mig). Blir dock lite nervös inför att de ska intervjua 2 st till. Förstår at de vill ha ett stort utbud för att få ett så bra resultat som möjligt, men ändå! Jag gillar ju den här familjen otroligt mycket och kan inte göra annat nu but to keep my fingers crossed. Marie sa även att hon ska försöka hitta fler familjer till mig. Jag sitter och tittar varje dag på facebook för att se om det är någon familj som verkar intressant men jag har bara hittat en än så länge och den kunde jag inte jobba hos ändå för de ville att au pairen skulle börja redan i slutet av april så det sket sig ju. Pheew, jag har haft ont i magen hela dagen idag för jag har varit så orolig. Men det verkar ju som sagt vara bra ändå. Marie skrev även att mamman hade sagt till henne att de funderade på att bjuda över mig en helg till London. Åh jag hoppas det blir bra tillslut.


Is in great need of money



Jag vill åka in till stan och shoppa. Är i stort behov av nya klänningar, linnen, koftor, kjolar, strumpbyxor och leggins. Någon som vill skänka pengar till en extremt fattig student? Önskar att jag kunde vinna typ 3000kr. Det skulle vara ganska lagom shoppingsumma. Jag har faktiskt en liten femmanlott här som jag vunnit fem kronor på. Kanske borde byta in den mot en ny och hoppas på det bästa? Var inne på H&M's hemsida igår och såg så många fina klänningar och kjolar som jag vill ha so bad. Indiska har också väldigt fina kjolar och klänningar. Åh jag vill vara rik -.-

Jag har inte vågat gå in på min mail sen jag skickade iväg mitt failade mail till pappan igår...usch. Hemskthemskthemskt! Dessutom har jag precis läst ett lång inlägg om hur en annan tjej blev behandlad i sin familj. Hon var inte som en familjemedle, mer som en slav. Pappan i den familjen ignorerade henne totalt och hon fick jobba hur mycket som helst. Hoppas verkligen att inte den här familjen (om de nu vill ha mig) inte är sådana. Tycker inte att de verkar vara sådana men man vet ju aldrig.

Nej, nu ska jag göra mig klar för skolan. Det är sjukt hur mycket jag hinner göra på mornarna när jag inte behöver sminka mig. xD

just shoot me...

just shoot me...jag är ju bara så otroligt fail. Skrev svar till pappan nyss och skrev "Thank you so much for the pictures. You're kids are beautiful and I love your house!" Hur mer fail kan det bli!!!??? Åh vad arg jag blir på mig själv! Nu kommer de ju säkerligen tycka att min engelska är crap och eftersom de vill ha en au pair med bra engelska så är det tack och adjö till den familjen nu :( helvete också. Kan man skriva ett till mail och säga "Sorry, my bad. Of course I meant "your kids are beautiful" and not that you're kids. Sorry!"...jag blir så ARG på mig själv!!!

I've got a secret


Yay! Idag när jag kom hem efter att ha suttit några timmar hemma hos syster yster så hade jag fått mail från pappan i familjen med bifogade bilder på hus, trädgård och familjen ^^ Things just get better and better! Barnen var hur söta som helst och huset är så vackert! Föräldrarna ser ut som typiska britter :) Har inte hunnit slänga ihop ett svar än och tacka för bilderna men jag ska göra det alldeles strax. Sitter uppe hos Björk nu och försöker få ordning på hennes au pair papper.

Kate Nash's nya skiva släpptes idag ^^ Gissa vad mitt spotify spelar? :D

Cute as a cupcake


Igår när jag gick omkring och var nervös och hade tröttnat på att jobba ute i trädgården eller sitta med skolarbete så bakade jag tigermuffins ur en av mina nya receptböcker. De blev riktigt goda, och fina :)


Fick mail ifrån mamman i familjen igårkväll också. Hon sa att det hade varit trevligt att prata med mig och att hon skulle skicka bilderna imorgon. En sådan tur att jag har mycket att göra idag så att dagen går fort :P

Och nu ska jag gå osminkad till skolan för jag har glömt mitt smink ute hos m och v! Undra hur många som kommer fråga om jag är sjuk xD Tschüss!

Thelephone



Intervjun gick jättebra! Jag känner mig ännu mera säker på att den här familjen är den rätta! Mamman var hur trevlig som helst att prata med, inga svårigheter alls! Hon föreslog att jag skulle komma över till London över en helg snart för att se hur vi passar ihop och så. Hon sa att de skulle betala resan också. Hon ska skicka över foton på familjen och så ville hon ha telefonnummer till mina referenser så jag ska prata med Bosse och JÅG imorgon. Åh jag är så glad!! Hoppas verkligen verkligen att det blir denna familjen!

Haha, det känns lite som att dejta det här faktiskt. När man väl har fått kontakt med en familj och börjat prata med den så tänker man på den hela tiden och sen när de inte hör av sig på några timmar/en dag så blir man orolig och börjar tänka "har jag sagt något fel?" "Tycker de inte om mig?" "kommer de välja någon annan?" Det är tufft det här, ska bli skönt när det är över och jag har min familj.

Mwiii! Ich bin froh! Sen att jag har en kompis i området gör det ju bara bättre! Hon och jag ska börja på gym tillsammans har vi bestämt :P Hon kommer också vara ledig under dagarna när hennes barn är i skolan. ^^ Om jag nu börjar jobba hos den här famlijen *hoppashoppas*

Jag har ont i magen...

Jag har ont i magen och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen...ca 80 minuter kvar. Vill så gärna att det ska bli bra!

Birthday report


Då är man 19 år gammal nu då. Känns helt okej. Jag tycker inte det är så farligt att bli "gammal"...jag menar, jag är ju fortfarande ung. Jag kanske kommer tycka jag blir gammal när jag närmar mig 30...inte innan. (säger jag nu ja :P) Vad har jag fått idag då? Jag har fått ytterst trevliga och bra presenter måste jag säga ^^
  • 1 smet, 100 muffins (receptbok)
  • Muffins (receptbok)
  • Cake decorating (idébok med massa tårtdesigner)
  • Svensk/Engelsk bildordbok
  • 540 kr
  • 150 kr presentkort på Indiska
  • 1 silverarmband med tre berlocker
  • 6 st scarves
  • 2 dukar
  • 3 st förpackningar med söta muffinsformar
Jag skulle kunna åka in till Skövde redan på måndag och göra slut på mina pengar. Det är väldigt lockande. Men jag ska gå efter mitt nya belöningssystem och jag har bara samlat på mig 10 stjärnor än så länge så det får gott vänta i minst 10 dagar till (eftersom jag max kan få två stjärnor per dag).

Jag är sjukt nervös inför imorgon och när jag är nervös så äter jag tills jag mår illa. Sen slutar jag äta och mår illa ändå fram tills det som orsakar nervositeten är över. Jippie, det betyder att jag kommer må illa i minst 34 timmar till. Phew phew, imorgon ska jag jobba jobba jobba för att hålla mig sysselsatt, få tiden att gå och för att kunna tänka på annat. Ut och springa ska jag också. Jag ska bli en hurtbulle.

På tal om hurtbulle, jag har hittat ett (tror jag) asbra gym bara 20 min gångväg bort ifrån där familjen bor. Nytt och fräscht ser det ut att vara :) Där ska jag börja gymma om jag kommer till den här familjen. Vad ska jag göra under dagarna egentligen när barnen är i skolan? Jag kan ju inte gymma fem timmar varje dag. Och inte kan jag åka in till London varje dag heller, det skulle bli lite dyrt :P

Nu fick jag ont i magen också....

Silly girl, you can not trust everyone


Hmm...jag är lite konfunderad över vilket av alla husen som tillhör "min" familj (nej jag vet att jag inte har något liv än). Om man skriver i adressen i google maps så visar markören ett hus (det huset på bilden jag visa i ett tidigare inlägg) men om man zoomar in lite på andra hus runt ikring så hittar man ett hus som har familjens husnummer. Borde de inte bo i det huset i så fall? Eller? Äsch...jag får ont i huvudet av det här. Borde sluta men kan inte låta bli. Jag har dessutom upptäckt att det finns ett Costa bara 20 min gångväg ifrån familjen :) Tjohoo!! Me like very much. Jag försöker att inte tänka (läs hoppas) för mycket inför söndagens intervju. Så mycket skulle bli så bra om det klickar mellen mig och familjen. Har till och med redan hittat en vän i samma område, 15 min gångväg bort ifrån "min" familj. Hon är öhsjötte dö, så då kan vi gå å glane gate upp å gate ner tesammans :P

Phew phew, om det ändå kunde vara dags att åka nu. Får lugna mina nerver och tankar med lite Engelska Trädgårdar om fem minuter. Plus att jag har ny nattlektyr, tack syster för den fina födelsedagspresenten! En svensk-engelsk bildordbok! Precis vad jag önskade mig ^^

Today is not the day



Jag mår sjukt illa och vill bara krypa ner i sängen för att minska riskerna för att spy. Jag har ont i vaderna, precis som om jag skulle varit ute och sprungit igår...det var jag inte. Jag har en knäl på höger häl och den gör ont när jag har skor på mig. Jag har rättskunskapsprov idag och det kommer gå åt helvete och jag kommer göra min lärare besviken IGEN. Min näsa rinner konstant och mina luftrör protesterar så fort jag går utanför dörren typ. Jag orkar inte tvätta håret idag så det är alldeles fett och äckligt. Jag kommer misslyckas något ofantligt på rättskunskapsprovet. Jag fick IG på mitt matteprov. Jag mår illa. Jag hinner inte städa/diska innan gästerna kommer i eftermiddag. Får försöka hinna med det efter skolan istället. Jag har ont i magen. Jag är nervös konstant. Jag hatar mitt liv lite nu de närmaste 8 veckorna. Nästa vecka har jag fyra prov. FYRA PROV! Varav två i IE...känns ju...bra...

Imorgon fyller jag år...

Starstruck



Jag har kommit på mitt alldeles egna belöningsschema. Jag samlar också stjärnor. Men jag får mina stjärnor genom att inte äta socker  (försöker bli av med mitt sockerberoende här nu då va). Jag kan som mest få 2 stjärnor per dag och när jag kommit upp i 30 stjärnor får jag köpa något kul till mig själv som jag verkligen vill ha, typ som en ny fin sommarklänning eller något sådant. Hur får jag stjärnorna då? Jo, om jag inte äter godis en dag så får jag en stjärna och om jag heller inte äter något annat socker, typ som kakor, bullar, läsk, saft m.m. så får jag ännu en stjärna. Jag började räkna stjärnor förra lördagen och jag är nu uppe i  7 stjärnor. Jag har alltså 23 stjärnor kvar att samla innan jag får belöna mig med något nytt :) Jag tror detta kan funka faktiskt ^^

För övrigt så har jag bestämt mig för att plugga till dietist efter London. Sen om det blir i Storbritannien eller Uppsala, det får vi se :)

Panic panic panic!!!


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DET ÄR EN FAMILJ SOM VILL INTERVJUA MIG!!!!!!!!!
Mamma, pappa, två barn (en son och en dotter) som bor i Barnet. Är det nära dig Alina? Vart bor du?

Interests & Hobbies

Mother’s:

RUNNING, SWIMMING, READING

Father’s:

CYCLING, COOKING, INTERIOR DESIGN

Children’s:

1

Son – CYCLING, SWIMMING, COOKERY, COMPUTERS

2

Daughter– BALLET, SWIMMING, DANCING


AAAAAAAAAAAAHHHHHHHH!!!!!!!!!!! Jag mår lite lätt illa. SJUKT NERVÖS!! Redan nu. Vad sjutton kommer jag inte vara när jag väl ska bli intervjuad av dem!! Gud, jag kommer spy!

Deras fina hus (jag älskar google maps)


Nu ska jag maila Marie och mamman och meddela att jag läst och är intresserad av att prata mer med dem.
AAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *hyperventilerar i massor och gör den där typiska armarna i sidorna och fladdra med händerna gesten*

Experience something new



Jaha, då har man provat Marabous nya choklad nu då. Marabou Passion med smak av passionsfrukt och chili. Den luktar verkligen passionsfrukt, och smaken finns där också. Någon chili varken smakar eller doftar den. Nja, det är ingen choklad för mig. Sure, den gick an, men det är ingen choklad man kan känna "Åh vad gott det skulle vara med lite Marabou Passion nu!" Den kommer nog inte följa med mig hem från affären fler gånger i alla fall.

Trevligt med nya smaker i hyllorna men denna blev ingen favorit för mig i alla fall

Men lite nytta har den trots allt gjort. Jag bakade vaniljmuffins nyss och lade i en liten ruta Marabou Passion i varje muffin. Resultatet blev över förväntan! De blev jättegoda! Så som bakchoklad fungerar den alldeles utmärkt! Den gav en väldigt trevlig twist till vaniljen. Smaklökarna får en liten chock faktiskt. Och när chokladen är varm så träder passionssmaken fram ännu mer. Väldigt gott!

Gav verkligen en trevlig twist till vanligtvis ganska så tråkiga vaniljmuffins!



Cuando - Sunshine Radio Mix


Bara älskar låten som har fått ge namn åt detta inlägg. Man blir glad och danssugen ^^ Plus att sommaren känns lite närmre ;) Idag har jag skrivit prov i Samhällskunskap-politik, gick helt okej. Provet var lättare än väntat så jag kanske kan klara av ett VG trots att jag inte började plugga förens igår.

Efter skolan satte jag mig och skissade på en bild på syster nr 2. Hon fyller år idag och jag funderar på att ge den till henne på fredag då vi ska fira våra födelsedagar tillsammans :) Fast jag vet inte, är inte så jättenöjd med slutresultatet, det är inte så jättelikt om man säger så.

Ica kom förbi en sväng runt tvåtiden och så satte vi oss på min balkong och solade. Hon läste ett gäng av mina cosmopolitantidningar och jag satt och pluggade IE. Det är så ruskigt varmt och skönt på min balkong nu när solen ligger och steker på där hela eftermiddagen. Älskar faktiskt min balkong. Kommer sakna den nästa vår/sommar eftersom vi kommer sälja den här lägenheten i höst när jag flyttar till London. Den kommer aldrig mera vara MIN. Snyft. Men om jag fick välja mellan att behålla och bo kvar i den här lägenheten eller att flytta till London så skulle jag tveklöst välja att flytta till London. Åh vad jag längtar!! :D Mardrömmarna har föresten kommit tillbaka...mardrömmarna om att ingen familj där borta vill ha mig och jag kommer bli fast i Sverige efter sommaren. Fast i Sverige utan jobb :(

Let go



Jösses vilket härligt väder det är idag!! Solen skiner och det är 40 + på min balkong. Gissa vart jag har spenderat hela eftermiddagen ;) Har suttit där ute och pluggat Samhällskunskap, har prov i det imorgon. Ska även prata med läraren och se hur det är tänkt att vi ska göra egentligen. Eftersom jag bytte skola i februari förra året och inte hade läst Samhällskunskap (som de andra i klassen gjorde i ettan) så får jag läsa upp det ämnet. Ett av alla ämnen jag har fått läsa upp...Vi har fått ett papper med sju huvudpunkter och sedan några uppgifter. Jag vet inte om det är tänkt att vi ska göra alla uppgifter till huvudpunkterna eller om vi bara ska välja en av dem. Ska vi göra alla så är det tack och hej till mitt sociala liv nu hela vägen fram till studenten i juni. Whoohoo. -.-

Jag och Björk tog en cykeltur upp till Rankås idag i det härliga solskenet. Både hon och jag hade glömt bort hur hemska de två sista backarna upp är. Både hennes och mina benmuskler var döda när vi kom upp, och vi är ändå ute och springer flera gånger i veckan både hon och jag. Det ger en viss inblick i hur hemska de där backarna är!
Väl där uppe så satte vi oss i solen och det blev en hel del Au Pair snack :) Både hon och jag ser grymt mycket fram emot vår höst tillsammans i London ^^ Det ska bli så kul! (Det hade blivit kul även om hon inte följt med men nu blir det ÄNNU roligare ^^)

Nästan så att man kan inbilla sig att det är sommar ute idag ^^

Escaping into my own mind


Jag gillar att gå upp tidigt numera, det känns ganska skönt. Under skoldagar går jag upp 06.30 trots att jag inte börjar förens 08.15 och nu under helger och lov så går jag upp runt 08.00. Hur skönt som helst! Man hinner med så mycket under dagen då. Innan 12.00 hade jag hunnit med att bädda sängen, diska, äta frukost, springa en runda med min syster, gå och handa mat och posta brev samt spela sims 3 i ca en timme. Sen efter 12 så har jag inte varit lika effektiv. Satt och tecknade i två timmar, blev ett porträtt på min älskade syster denna gång. Inte lika bra som mitt egna porträtt jag gjorde igår, men om man vill så kan det vara lite likt. Det är väldigt likt om man sitter här vid datorn och tittar upp (min lägenhet är ganska dunkel nu och det gör sitt) mot porträttet. Man ser det snett underifrån och då är det faktiskt väldigt likt. Någon gång i framtiden ska jag bli ännu bättre på porträtt. Det är en skön avkoppling att sätta sig ned och teckna, allt runt omkring försvinner och man fokuserar bara på det man gör. Älskar det!

Som sagt, med god vilja så kan det vara min syster. Ser mycket bättre ut snett underifrån i dunkelt ljus :P


Inspiration and determination


Idag var det tänkt att jag skulle hjälpa en kompis som också ska åka iväg till London som Au Pair i höst med hennes ansökning. Dock blev det ändrat så jag har suttit och tecknat ett bra tag nu. Tecknade av mig själv. Haha, lite egoistisk måste man ju få vara :P Är väldigt nöjd med denna bild faktiskt, övning ger färdighet helt klart.



It's time for a change...bit time.


Jag har bestämt mig för vad mitt första köp för sommarlönen kommer att vara när jag kommer till London. Ett årskort på gymmet. Yep. Jag ska börja på gym ta mig tusan. Jag har gått in i en pakt med mig själv att försöka leva så hälsosamt som möjligt. As I said yesterday så blev det godisdag idag och nu mår jag illa. Jag var egentligen inte ens sugen på godis. Jag bara åt ändå, och det är fel. Min mage mår verkligen inte bra just nu. Ändå är det 1 ½ timme sedan jag slutade äta godiset. Slängde det jag ännu inte hunnit äta upp. Sprutade i lite diskmedel i påsen också bara för att vara säker på saken. Jag tror inte min insida mår så bra på grund av allt onyttigt jag äter. Det kanske är dags att ta hand om den så att jag slipper framtida sjukdomar så som diabetes eller ännu värre, olika hjärt och kärlsjukdomar. Huvaligen säger jag bara om det. Så därför har jag bestämt mig för att börja ta hand om mig själv. Healthy is the new me. Och det invigs med att springa ut till Hörnebospåret, springa ett varv på hörnebospåret och sedan springa hem igen tillsammans med Björk. Sen efteråt ska vi börja leta Au Pair info till henne ^^ Hon kanske också kommer åka som Au Pair till London :D

För övrigt så är jag avundsjuk på syrran och hennes nya mobil...jag vill också ha en ny mobil!

Hey, what did you expect?



Jag vet inte riktigt varför jag har fått en ny släng av "Åh jag vill till London, NU!" igen. Kanske för att jag pratade med Marie lite igår igen och sa vilken vecka jag kan flytta. Jag spenderade gårkvällen med att läsa högt för mig själv i olika broschyrer, jag klarade av Natural History Museum Map and more..., Xperience The South East och Burough Market. Det är tur att man bor ensam. Nu idag så sitter jag på New Looks hemsida (som jag alltid gör innan jag åker till London) och tittar på fina kläder. De har fått in hur många fina klänningar som helst! Jag menar, titta bara på de här!! I promise you, den sidan är farlig! Jag planerar redan vad jag ska lägga min lön på xD


oh, sweet revenge



Haha, vad glad man blir när man ser bilder på sitt ex som ligger och spyr över en toalett xD (nej nej, jag är inte alls skadeglad)

ZTV skadad vet man att man är när man tycker att Ludacris - How Low Can You Go är bra -.-

Not quite as I planned...


Well, denna dagen har väl varit rätt intressant. Jag har pluggat, stressat och haft ångest inför IE provet helt i onödan. JÅG sa till mig innan lovet att det var en omprovstid/missadeprovstid tisdagen efter lovet (alltså idag). Men så var inte fallet, fick jag reda på 10 min innan utsatt tid. Omprovstiden/missadeprovstiden var inte förens om två veckor. Då blev jag lite ledsen i ögat på JÅG faktiskt.

En bra sak idag dock är att jag vet att jag kommer jobba som Terapibiträde igen mellan veckorna 29 och 32 ^^ Awesome! Jag kommer även stå på inringning veckorna innan vecka 29 så förhoppningsvis så blir det ännu mera jobb innnan London ^^

Jag har suttit här i min lilla ensamhet och försökt att inte gå ner till affären och köpa godis. Mitt sockersug är extremt högt idag eftersom jag inte åt något extra socker igår. Det hela slutade i ett litet muffinskalas istället. Men bättre det ändå än godis för det hade blivit en hel del. Tror aldrig jag kommer klara godis bara en dag i veckan. 2 dagar kanske är okej. Onsdagar och Lördagar. In that case, IT'S CANDYTIME TOMORROW! WOOHOO!

En annan rolig sak idag är att jag och syster yster har anmält oss till Blodomloppet ^^ den 18 augusti kommer vi springa 5 km i Jönköping ^^ Yay! Försökte få med henne på 10 km men eftersom hon inte börjat träna kondition förens idag så fick jag ge med mig på 5 km. Kommer bli kul ändå :)


Even if...



Jaha ja, då var man tillbaka i skolan nu då. Can't really say I enjoy it. Men jag pratade med Linnea igår och vi sa att vi ska ta vara på de här sista 10 veckorna som är kvar av skolan. Fast sista veckan ska vi bara härja ;) Åh det kommer bli så skönt när det är över!

Sitter och försöker plugga IE nu, det går inget vidare måste jag säga. Men jag kan inte skjuta upp det här provet mer för om två veckor har vi prov i ämnet igen. Inte kul! Tio veckor kvar, tio veckor kvar, tio veckor kvar. Phew.
Denna vecka är rätt slapp ändå. JÅG är fortfarande i USA så vi har inte många lektioner, vilket är skönt. Sen ska han åka till Belgien också med tvåorna så den veckan kommer också bli ganska slapp. Vårterminen har alltid varit min favorittermin. Jag menar hallå, det är redan april för sjutton!!


Värt att tänka på




My future is unpredictable and I kinda like it



Suck pust och stön vilken natt jag har haft. Kom hem från bion typ vid halv tolv igårkväll. Lite över midnatt slängde jag ihop datorn och tänkte sova. Sure, jag somnade ganska fort det gjorde jag. Men jag vaknade väldigt ofta pga. min mördande huvudvärk. Någon gång under natten då det fortfarande var mörkt ute gick jag upp och poppade två panodil och sen gick jag och la mig igen. Bad lite till Gud om att jag skulle kunna somna om och att huvudvärken skulle försvinna. Den är borta nu, det är den...men det känns som att om jag anstränger mig minsta lilla idag så kommer den tillbaka och det vill jag verkligen inte!

Av någon idiotisk oförklarbar anledning så snöar det ute nu. Igår var det en underbar vårdag och man hade hopp om sommaren. Idag snöar det och man hatar livet lite. Just nu är det dock uppehåll...kanske borde gå ut och ta en promenad innan jag sätter mig med IE:n. Fick en sammanfattning av Maria igår och det tackar och bockar jag för. Ska läsa igenom alla sidorna i boken idag och så hennes sammanfattning. Man är verkligen INTE taggad för att gå till skolan igen imorgon. Men nu är det "bara" 10 veckor kvar, sen är det STUDENT!! Gu' vad skönt det ska bli.

Under lovet fick jag ett stort brev ifrån National Bakery School in London, jag funderar på att ansöka. Vad tycker ni? Kan ju bli lite knepigt med boende och så, I guess.

Remember me



Åh filmen var såå bra!! Den ska jag verkligen köpa när den kommer ut på DVD. Helt fuckin' unbelievable awesome! Sorglig som tusan och jag står i skuld till M som gav mig näsduk. Blev lite godis till filmen också. Det där med att inte äta så mycket godis och att bara äta godis när det bjuds (alltså inte köpa godis själv) går inte så bra just nu.

Nu har jag en grym headache så jag ska slå ihop här och sova. Imorgon är det plugg all day long som gäller för mig. Jippie -.-

gotta love sunshine





Sådär, då har man avklarat två punkter på dagens to-do list. Solat och veckohandlat. Åh! De hade jordgubbar för 16kr på ICA idag så jag köpte tre paket xD Har redan ätit upp ett av dem. Jordgubbar och vaniljyoghurt ^^ mumma!

Sitter och glor på E! True Hollywood Story nu. Idag handlar det om Courtney Cox. Inte direkt jätteintressant men det duger för att jag ska skjuta upp plugget ännu mer. Men jag ska verkligen ta mig i kragen och börja plugga sen. Ska sätta mig ute på balkongen i solskenet och lite mumsig bananglass.

Ikväll blir det bio med M :) Vi ska se på Remember Me ^^ M har redan sett den en gång men tyckte den var så sjukt bra så hon ville se den igen och jag vill ju också se den så det blir bara bra :)

Kvällens film


Ready, steady, GO!

Sitter och väntar på att Björk och A ska komma förbi och plocka upp mig på cykel för sen bär det av till L och asiatisk afton! :D Har lite smått ont i huvudet men hoppas att det försvinner snart. Tror jag fick det när jag satt ute på balkongen förut och solade lite ^^ Blir inget solarium, inte idag i alla fall. Sprang gjorde jag ute i urskogen innan jag åkte hem igen.

Min lugg lever ett eget liv idag. Kvittar vad jag gör med den, den vill ändå inte som jag vill. Sigh -.-

Some things inspire you more than you could imagine

Jag har lite mer nya mål i mitt lilla liv efter ikväll.
  1. Jag vill få lite färg så jag kommer strunta i mitt inteliggaicancergrillennågonggångiår-löfte och gå och lägga mig en stund redan imorgon.
  2. Jag ska spara mitt hår så jag får långt fint blont hår (och då menar jag långt som i svankenlångt hår typ)
Ja, det var väl mina nya mål här i livet. Andra mål som att gå ner i fettvikt och leva mer hälsosamt finns fortfarande kvar. Och Ica, du kan inte säga att jag inte behöver gå ner i fettvikt, du var ju trots allt med när vi stod där i hallen idag och försökte tvinga fram lite magrutor hos oss själva. Din mage är fin, platt och brun. Jag är sjukt avis på dig ska du veta!

Ja för övrigt då...alldeles för mycket mat ikväll så jag mår inte riktigt bra. Imorgon kommer bli lika dan xD Men jag kommer ändå ha kul ^^ Det är härligt folk och då har man aldrig tråkigt!

Jag orkar inte slänga in någon bild på tårtan jag gjorde nu ikväll så det får bli imorgon istället. Jösses vad mycket jag ska försöka hinna med imorgon. Wosh säger jag bara. Det som är inplanerat nu är i alla fall solning och en löprunda. Sen lite fix och trix inför kvällen så klart. Shit! Jag kom på att jag inte har fixat något till L!! Hon fyllde ju år i måndags och vi ska ju va hemma hos henne imorgon så det känns lite dumt att inte ge henne något! Aja, jag går ju upp vid 8-tiden ändå imorgon så jag hinner sno ihop något då, det är jag säker på. Det blir nog en liten minibakelse med sugarpaste och marsipan på.

Jag har även gjort en liten rensning i min blogglista här...orkar inte ha massa länkar där så jag tar bort dem. Har ju även lagt upp alla i mitt fönster så jag behöver ju inte gå via min blogg längre som jag gjorde förut xD Lame I know. But that's me :P

Nu ska jag göra mig iordning för sängen. Tschüss!

You never know what you get

Nu har jag fixat lite bilder i alla fall. Hittade inte mobilsladden heller men tack och lov så är det samma överföringssladd till mobilen som jag har till mitt mobila bredband. Så nu kommer det en bild på min oförskämt goda rotfruktscurrysoppa och på några Frankfurtkringlor som jag bakade igår och garnerade idag. Bild på tårtan kommer senare ikväll.

Mmm...rotfruktscurrysoppa <3


Frankfurtkringlor!


Jag ska försöka bygga ihop en ny design till min blogg också. Har tröttnat på den jag har nu.

When you head's in the sky

Idag ska det bli påskfest hemma hos mina föräldrar. Mutti, Vati, jag, syster, ryss, muttis kompis och hennes man. En trevlig liten samling :) Jag ska göra en improvisationspaj kvällen till ära ^^ Jag älskar att hitta på egna recept! Gjorde det igår med, igår gjorde jag en alldeles egen rotfruktssoppa. Tyvärr var jag ju dum nog och inte tog kort på den för jag tänkte "men jag har ju ändå inte hittat min kamerasladd än" men jag har ju en fullt fungerande mobiltelefon. Den har blivit nedprioriterad stackaren.

Annelis rotfruktscurrysoppa
1 grovt råriven morot
1 grovt råriven palsternacka
4 små potatisar
1 liten kålrot
½ purjolök
2 buljongtärningar
1 liter vatten
1½ tsk salt
curry

1. Häll i vattnet, saltet, curryn och buljongen i en gryta.
2. Skala alla rotfrukter och skär potatisen och kålroten i tunna strimlor.
3. Riv moroten och palsternackan (ungefär här börjar vattnet koka i grytan, häll då i potatisen och kålroten eftersom de tar längst tid att koka)
4. Skär purjolöken i tunna strimlor
5. Häll i de rivna rotfrukterna och purjolöken. Låt koka i ca 10 min. Smaka gärna av för att se om du behöver krydda mer.
5. FÄRDIGT!

Hihi, fick inspiration av min kära syster under helgen. Hon gjorde en fisksoppa som såg ungefär ut som min soppa. Om man bortser från fisken och kålroten.

Jag ska ta ett kort på min paj jag gör senare i eftermiddag i alla fall. Kanske blir ett foto på min rotfruktscurrysoppa ändå, jag gjorde iordning två små byttor med rester från gårdagen och jag ska ha en av dem till lunch idag.

Jag har börjat jobba smått med mitt sockerberoende också. Igår åt jag inget godis över huvudtaget. Är väldigt stolt, för det är en merit faktiskt. Jag brukar äta något sött i någon form varje dag! Men inte igår. Idag kommer det dock bli en del godis och kakor osv. Men är det påskfest så är det ju :) Imorgon ska jag på en annan fest med asiatiskt tema. Kan bli lite kul :) Vi ska gå och handla maten tillsammans alla tjejer och så lagar vi iordning det hemma hos L.

Nej, nu måste jag ta mig an tårtan till kvällen. Hade tänkt göra påskcupcakes först men jag ångrade mig. Det blir en chokladtårta istället. Är man galen i choklad så är man ^^

RSS 2.0