Bite the bullet


Whoop whoop! Har fått mail från familjen igen ^^ Denna gång innehållande lönespecifikation :) Jag kommer jobba 35 timmar i veckan och tjäna £100. Under skolloven kommer jag jobba 8-6.30 och tjäna £200. Jag kommer även få ett oyster-card och körlektioner. Spoiled? Tror faktiskt det. De betalade ju faktiskt min resa 15-16 maj också. Helt sinnes! Åh vad jag längtar till 23 augusti nu. Vill att det ska vara min tur att börja mitt äventyr redan nu!

Sitter förövrigt och väntar på att mina klyftpotatisar ska bli klara. Tänkte sätta mig ute på balkongen tillsammans med klyftpotatis och filosofi. Blir nog trevligt det :) Imorgon är det brännbollsturnering i skolan där vi ska tävla om vilken klass som får springa ut först nästa fredag :D

Restless


Jag är sjukt rastlös idag. Går omkring som en osalig ande och har gjort hela dagen. Rastlösheten stillades lite när jag slipade fönsterkarmar och dörrposter ett tag hemma hos syrran. Men det tog ju inte lång tid. Hade inga hörlurar med mig heller, hade jag haft det hade jag tagit med mig vovven och gått på en lång promenad. Typ till Örekullen och tillbaka. Men nu hade jag ju inte det så det blev ingen promenad. Tror min rastlöshet kan bero på alldeles för lite träning och alldeles för mycket kolhydrater. Jaja, imorgon är det vardag igen så då återgår väl allt till vanligt igen.

För första gången sedan min syster flyttade ut ur den här lägenheten så finns det potatis i köket igen. Tänkte lyxa till det lite imorgon och göra klyftpotatis efter skolan. Lär bli en fin skoldag imorgon. Tyska nationellt på morgonen och sedan svenska, sen slutar jag. Men det som kommer göra dagen extra fin är nog ändå att typ hela min klass (tror vi är tre som stannat kvar) är i gbg på någon teater. Tror inte vi kommer göra något überseriöst på svenskan. Skönt.

Ska sitta på balkongen hela dagen imorgon och plugga filosofi och rättskunskap. Samhällskunskap ska jag också försöka plugga. Måste ju bli klar med det snart. Wiiiee!! Två veckor kvar!! :D

Är sjukt avundsjuk på Alex som tar studenten nu på fredag :( Det hade jag med gjort om jag inte bytt skola förra året. Oh well, att jag bytte är inget jag ångrar direkt. Det var ett mycket bra val av mig.

Titta vilket fint nagellack jag fick utav min syster idag :)
Älskar det för det är så färgglatt! Färgglada nagellack is the shit!

I even did my hair for you


Whoop whoop tschicka tschicka whoop whoop! Tyskland vann ESC!! :D Oh mein Gott! Ich bin so froh!! :D Älskade verkligen den låten och jag älskar att Lena vann! Hon är grym! En blandning av Miss Li och Kate Nash, typ så bra det kan bli ju! Wunderbar! Man blev glad av att se hur himla glad hon blev av vinsten! Har haft hennes låt "Sattelite" på huvudet HELA dagen idag. Helt sjukt! Jag hejade på Tyskland och Lena, syrran hejade på Rumänien och deras låt "Playing with fire" och syrrans kompis hejade på Danmark och Ryssland. "Min" låt vann ^^ Åh vad den är bra!!










För övrigt så vet jag någon som kommer att vakna med en dageneftermassagodissmak i munnen efter ett par timmars sömn. Nicht so gut. Det blir alltid massa godis när man är hos syster. Men denna gång har vi faktiskt inte bakat någon morotskaka. Alltid något. Denna gång blev det bara chocolat chip cookies. Och ostfisar och godis. Eh ja...en typisk bo hos syrran helg med andra ord.

Tycker för övrigt att det var lite roligt när den där konstiga typen sprang in på scenen under Spaniens framträdande xD

cup of tea


Thé som luktar hubbabubba är mitt sällskap denna kväll som består av intensivpluggning av Internationella Relationer.

Kladdkaka

Tjolahopp! Är hemma hos mina föräldrar ute i ödemarken ikväll. Ska in till vårdcentralen imorgon och kolla blodvärdet så därför sover jag här inatt ^^ Ikväll blir det kladdkaka, grädde och jordgubbar! Mums! :D En perfekt onsdag enligt mig ^^

Everybody's changing

Åh vad skönt det var att vara ute och springa ett tag! Jag och my fellow Björk tog en löprunda längs Tidan och det var WUNDERBAR! Jag tror seriöst jag snackade HELA tiden! Haha, hon fick inte mycket sagt xD Menmen, ibland måste man ju ventilera sig lite. Idag var ett sådant tillfälle :P

Bjuder på lite "ut-och-springa-bilder". Denna tog jag nu precis innan jag stack över till Björk.


Signaturpose? Tror det.
Denna bild tog jag samma dag som min älskade råtta dog. När jag kom hem efter den löprundan så skulle jag gosa lite med honom...tar upp honom ur buren och känner att han är alldeles kallsvettig och svag. Spasmer och epilepsi tar hans liv. Jag ringer gråtandes hem till min mor, sen ligger jag med Harry i famnen på min soffa natten igenom tills min mor kommer på morgonen och tar honom ifrån mig.



IBRD, IMF, WHO, UNEP, UNESCO, UNICEF & FAO


Samtliga ovanstående underorgan och fackorgan har jag jobbat med sedan jag kom hem från skolan idag. Nu är jag grymt trött på skolan. 4 timmars (jag satt dock "bara" 3) nationellt prov i matte C invigde morgonen och sedan hem och jobba med samhällskunskap A. Tänk om man ändå hade haft vett att välja den här linjen redan när man började gymnasiet. Då hade man sluppit läsa upp kursen bredvid allt det andra -.- Menmen, nu är det nästan slut. Har bara en uppgift kvar nu ^^ Och sen så är det ju bara 17 dagar kvar till studenten! :D

Denna grymma brud har gjort mig sällskap hela dagen. Och den här låten har gått på re-peat rätt länge nu.

Muswell Hill


Längtar sjukt mycket till 23 augusti nu. Så därför slänger jag upp lite bilder från mitt framtida bostadsområde, musslan. Jag kommer definitivt behöva köpa en bra kamera (läs systemkamera) när jag flyttar dit. Blir så fotosugen så det är inte sant!
















Work schedule


Idag hade jag mail från familjen igen! :D Jag har fått mitt arbetsschema nu ^^

7am - 9am - Helping to get the children dressed, giving them breakfast, tidying up breakfast and take them to school.

3pm - 7 pm - Pick kids up from school, help with homework, give them a bath, give them a nutritious supper.

Around five hours of housework per week - ironing, changing the children's bed clothes and cooking evening meals for the children.

De där fem timmarna husarbete får jag disponera precis hur jag vill bara de blir gjorda under veckan. Känns bra ^^ Kommer med andra ord att jobba 8 timmar, fem dagar i veckan. Det bör ge mig en lön på ca £100. Inte helt fel.

Drawing



Sned, vind och lite oproportionerlig.
Det är inte lätt att teckna hus utan linjal. Men jag hade tråkigt och kände för att rita av min värdfamiljs hus.

Countdown


3 månader kvar idag tills jag flyttar till London! :D Excited? Oh yes! 3 månader är typ ingen tid alls! Känns så otroligt bra! Att det idag är 19 dagar kvar till studenten gör det bara ännu roligare ^^ Jag är så otroligt trött på skolan just nu. Bah. Imorgon kommer jag sitta kvar efter skolan och bokföra och sedan ska jag ha möte med företagets mentor 14.00. Kul? Inte direkt. Oh well, inte långt kvar nu som sagt.

Ankjoggen!








Åh vad sött det är med massa gula badankor som simmar i en å mot en förstaplats i ankjoggen! :D Syster, ryssen och jag tittade för första gången (för mig och syster i alla fall) på Tibros årliga ankjogg. Det hela går ut på att x antal numrerade badankor släpps ner i Tidan-ån och sen får de tävla om att komma först i mål. Varje anka har sitt eget nummer och man kan betta på vilken anka man tror kommer först. Är det just din anka som kommer först in i mål så kan man vinna något. Vet inte vad, vet bara att man vinner något :P

Nynedsläppta duckisar


Duckistäten som simmar baklänges :P


Waaa! Först i mål!!



Duckishav!!


Hittade lite riktiga duckisar också :)


Sen så känner jag mig ganska smart också som har fixat ett "myggnät" så jag kan ha balkongdörren öppen utan oönskade gäster hälsar på :)


Summers day


Det fina vädret är tillbaka och jag och syster var ute och gick en liten promenad på morgonen ^^ Funderar på om jag ska ge mig ut igen om ett tag. Börjar dock få blåsor under fötterna och med bara 20 dagar kvar till studenten så borde jag ta hand om mina fötter istället så jag kan ha mina studentskor xD Men något måste jag ju göra i alla fall :) Funderar på att lägga mig ute på balkongen och sola lite senare när solen har nått golvet. Lär bli sjukt varmt dock. Men det gillar vi :)

Plugga borde jag göra massor också. Men jag har inte den minsta lust. Med 20 dagar kvar till studenten så känns det lite blahablaha att plugga. Men något ska jag väl göra i alla fall. Kanske ringa till Björk och fråga om hon vill följa med ut på en liten promenad :) Ja, det gör jag nog ^^

Tschüss!

The Wizard of Oz


Så mycket grillning och "parkhäng" blev det inte för det började regna. Istället blev det en extremt utmattande intervallträning, kyckling, pasta och sallad inomhus framför tv:n och The Wizard of Oz. Nästan mysigare ^^ Blir en tidig fredagkväll för mig idag för jag är sjukt trött. Och imorgon är det lördag och jag kan sova lääääänge! Wunderbar! Ska se om jag kan få ändan ur vagnen och tvätta lite nu i helgen också. Börjar få brist på kläder xD

Anyhw, I'm of to bed now. Have a fab weekend everyone!

Good in a way that's hard to describe.

Three weeks til freedom


Yes! Bara tre veckor kvar till studenten nu! :D 21 dagar!! Känns ganska ofattbart faktiskt. Denna dag har man gått och väntat på i evigheter (närmare bestämt 14 år), och nu är den äntligen här! Wiiieee!

Satt med balkongdörren öppen ett tag förut...men sen letade en geting sig in till mig. Så jag motade ut den och sen så sköt jag igen dörren. Stängde den inte helt, men tillräckligt för att inte fler äckliga insekter ska kunna ta sig in.

Ikväll blir det "parkhäng" med Björk. Vi hade tänkt att grilla men det finns inga engångsgrillar på ICA så vi ska göra en kyckling/pastasallad istället :) Sen så ska vi fixa med hennes au pair papper och sen så ska vi lite senare ut och springa. Det lär bli vid åtta-nio-tiden eftersom det är alldeles för varmt för att springa nu xD Äta med för den delen. Jag tog en 30min promenad förut och jösses vad varm jag blev! Puff puff. Nicht toll!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra...kollar mailen typ varannan minut för att se om jag fått mail från familjen. Ska troligen få mitt schema för de två första veckorna nu i helgen :) Älskar mitt liv lite just nu faktiskt. Tre veckor kvar till arbetslöshet den bästa sommaren ever, ca 3 månader kvar tills jag flyttar till Londonium, 25 dagar kvar tills introduktionsdagarna på jobbet, 9 veckor kvar tills jag börjar jobba, 41 dagar kvar tills LISEBERG. My life is pretty awesome at the moment! Jag har fem veckor sommarlov innan jag börjar jobba. De fem veckorna ska jag fylla med kompisar, strandhäng, musik, dans, glass och långa ljumma sommarnätter :D Jag tror stenhårt på denna sommar och jag hoppas verkligen att den blir så bra som jag förväntar mig!

To my sisters

Älskade, fantastiska systrar,

För mig är ni en trygghet, en säkerhet
och ett ständigt lugn.

Angelica,
vi har vuxit upp tillsammans, delat lägenhet tillsammans, skrattat och gråtit tillsammans.
Tillsammans har vi sprungit omkring i trädgården, i skogen och på åkrarna hemma hos våra föräldrar.
Vi delar minnen, ärr, skratt och tårar tillsammans.

Du har alltid funnits där för mig,
i vått och i torrt så har du alltid funnits där för mig,
i goda tider och i onda tider.

Du är min syster, min bästa vän,
och jag älskar dig med hela mitt hjärta.

Susanne,
du är 18 år äldre än mig,
ändå kan jag ha roligare med dig än med någon annan jämnårig.

När jag var liten var du skrämmande,
så många år äldre än mig, och så främmande.
Idag är du en av mina bästa vänner.
Du ställer alltid upp, stöttar mig,
och du finns alltid där när jag behöver dig.
Många är gångerna då jag åker hem till dig för att fly verkligheten.
Vi kryper ner i din säng, och tillsammans flyr vi in i våra drömmar,
drömmar om ett liv på den engelska landsbygden,
vi flyr till vårt eget River Cottage.

Du är min inspirationskälla,
för trots din svåra sjukdom så är du stark,
och möter varje dag med ett leende på läpparna.

Du är min vän, my partner in crime,
och jag älskar dig med hela mitt hjärta.

Älskade, fantastiska systrar
Ni är min skyddande bergsvägg i stormen,
och tillsammans så vet jag, att vi kommer klara allt!

The future


Det känns skönt att jag har det närmaste året planerat. Efter det har jag massor med studier jag vill göra. Först ska jag läsa till dietist i Uppsala (tänker att det är lättare att utbilda sig i Svea Rike och sedan flytta tillbaka till ön i väst), när jag ändå är i Uppsala så ska jag även läsa massa intressanta kurser i engelska och egyptologi. Älskar Egypten, pyramider och faraoer. Så himla intressant!! Och engelskan, ja...behöver jag ens gå in på anledningarna där? :P Sen så vill jag till Västerås och plugga till florist (ev. har inte riktigt bestämt mig).

Engelskakurser jag vill gå:
  • Praktisk engelska: kultur och samhälle, 7.5 hp
  • Praktisk engelska: litteratur, 7.5 hp
  • Praktisk engelska: muntilg och skriftlig produktion, 7.5 hp
  • Praktisk engelska: grundläggande grammatik, 7.5 hp
  • Form och känsla: engelsk poesi från den klassiska perioden till romantiken, 7.5 hp
  • Forn- och medelengelska, 7.5 hp
Egyptologikurser jag vill gå:
  • Egyptens pyramider och tempel - En bild av världen, 7.5 hp
Dietistutbildningens kurser:
  • Kostvetenskap A 30 hp
  • Kostvetenskap B 30 hp
  • Dietetik och folkhälsa 15 hp
  • Grundläggande medicinsk fysiologi 15 hp
  • Psykologio A I, baskurs 15 hp
  • Dietetik och klinisk nutrition I, 15 hp
  • Kostvetenskap C: Kostsociologi, 7.5 hp
  • Kostvetenskap C: Vetenskapliga metoder, 7.5 hp
  • Dietetik och klinisk nutrition II, 7.5 hp
  • Dietetik och klinisk nutrition III, 7,5 hp
  • Verksamhetsförlagd utbildning i dietetik, 15 hp
  • Examensarbete C 15 hp
Dietistyrket tycker jag verkar skitkul så det är jag grymt sugen på. Tyvärr så fanns det bara en kurs i egyptologi i Uppsala. Men en kurs är bättre än ingen :) Och den tänker jag ju ändå bara läsa för att jag tycker det är intressant så det är ju inget livsviktigt liksom. Yes. Min framtid är spikad! Först London och au pair. Sen tillbaka till Sverige och råplugga i ett par år och sen tillbaka till mitt älskade land i väst för att starta ett liv där på riktigt ^^

Driving lessions


Förra helgen när jag var i London och hälsade på familjen så tänkte jag "shit, trafiken här är insane! Hur sjutton ska jag klara av att köra här!?" Sen tänkte jag "men nannyn de har nu kör ju inte bil, hon åker buss med barnen hela tiden, så varför kan inte jag göra det?". Men idag tror jag på mig själv och tänker "Klart jag kan köra bil i London! Jag är grym på att köra bil i Sverige så vad är skillnaden? Sure, annan sida av vägen men vaf*n, jag vänjer mig vid saker och ting snabbt plus att de ska ge mig körlektioner! Klart som sjuttsingen jag ska köra bil i London!". Yes, jag ska tro på mig själv genom hela året. Jag ska bli bra på att tro på mig själv för jag ÄR bra på att köra bil, jag ÄR bra på massa saker faktiskt. Och bara för att alla andra Londonbor kör som galningar så behöver ju inte jag göra det. Jag ska ta mig lugnt och sansat fram på gatorna i London. Jag kommer ju trots allt ha barn i bilen.

Sunny day


Tjoho vilket härligt väder det är idag!! Solen skiner och det är VARMT! :D Ibland är livet allt bra ^^ För att göra dagen ännu bättre så lyckades jag mirakulöst nog laga min tv (som har varit trasig sedan den 9:e maj) alldeles själv idag ^^ Ibland känner man sig smart. Och nu så ska jag alldeles strax ge mig ut i solskenet och gå på promenad med Björk. Det var länge sedan jag träffade henne så idag på engelskan båda ganska flummiga xD Jag gillar engelska C lektionerna :) Jenny (läraren) berömde mig för min engelska idag ^^ Sådant är alltid välkommet ;)

23:e augusti flyttar jag till Londonium! :D

warm weather


Dagen började grå och kvav och har varit så hela dagen. Det är nästan så att det är riktig sommarvärme ute nu. Jag har flyttat ut en av mina luktärter på balkongen för att se om den överlever natten. Gör den det så åker de andra ut snart de med. Trots värmen så sitter jag och fryser med min tjocka Londonhoodie, mjukisbyxor, strumpor och x antal tröjor under hoodien. Men imorgon så ska jag tillbaka till skolan, vare sig jag mår dåligt på morgonen eller inte. Man har inte tid att vara sjuk såhär de sista dagarna i gymnasiet.

Varmt även fast det är molnigt! Och min luktärt får leka försökskanin

Check-list


Åh jag är så glad! Trots att jag är sjuk så är jag glad! :D Har fått ett bekräftelsemail från Marie nu också, så nu känns det verkligen riktigt på riktigt! I augusti flyttar jag till London!! :D Har roat mig med att sitta och skriva en to-do-list nu. Så jag kan få en klar uppfattning om vad som jag behöver fixa innan augusti. 15 veckor kvar är det!! :D



Säg till om ni vet något annat jag behöver fixa innan jag flyttar så jag kan lägga till det på min lilla lista. Jag gillar listor :)

Dreams coming true

"Hi Anneli, we would like to offer you the job as our au pair starting in August."


Life is amazing! Jag dansar runt i min lägenhet till The Pretty Reckless. Life is wonderful! :D

we will let you know our decision tomorrow


Killing me slowly


Pratade med Marie på SC för ett tag sedan, hon hade pratat med mamman i familjen. P sa att hon var lite orolig för jag inte hade pratat så mycket, jag ställde inga frågor, jag plockade inte undan efter mig, jag hade inte hjälpt till, jag tog inga egna initiativ och jag visade aldrig framfötterna. De tyckte att jag var jättetrevlig, på alla sätt och vis och barnen hade sagt att de gärna ville ha mig som au pair. Det är mycket, så mycket lättare att haka upp sig på det negativa som sades. Jag ÄR en blyg person och jag pratar inte speciellt mycket, jag visste inte vad de förväntade sig av mig under helgen, jag visste inte vart sakerna skulle stå efter att jag hade bakat och jag vet ärligt talat inte vad jag gjorde efter maten, kommer inte ihåg vad jag gjorde från det att jag hade ätit klart. Varför tackade jag inte för maten? Varför plockade jag inte undan efter mig? Jag gör ju ALLTID det annars! Och jag hade inte så många frågor att ställa, jag frågade hur dags de brukade åka på morgonen när de åkte till jobbet, jag frågade hur barnens hämtning från skolan skulle gå till, jag frågade vad pappan jobbade med och jag frågade hur ofta de förväntade sig babysitting. Mer saker undrade jag inte över. Allt annat tyckte jag var självklart liksom.

Jag förklarade allt för Marie och hon skulle prata med P. Marie hörde senare av sig igen och sa att P skulle prata med N och sen skulle de höra av sig till Marie när de bestämt sig.

London town


Update om min helg i Londonium.

Familjen: Verkligen hur trevliga som helst! Mamman pratar hela tiden och är alltid glad och munter. Pappan är inte lika pratsam men vi har diskuterat mycket intressanta saker när vi suttit kring köksbordet. T var väldigt blyg i början men sen när vi satte oss i bilen och skulle åka hem till London från flygplatsen så var det non-stop talking från hans håll :P Han älskar Lego, colouring och football. Han hade precis fått en bok som man ska klistra in bilder på fotbollsspelare, arenor och flaggor (ungefär som barndomens pokémonkort fast stickers istället). Han försökte få mig att fatta fotboll, han misslyckades kan jag ju säga. Fotboll kommer alltid vara fotboll för mig. Nothing more, nothing less.
Lilltjejen då, hon är verkligen en liten energiknippe! Men hur gullig som helst. Hon älskar rosa (vilket tydligt syns i hennes rum). Det är lite svårt att höra vad hon säger ibland, hon är sen med pratet och stammar ibland, men det går fort att vänja sig. Ett exempel på när vi alla inte hörde vad hon sa var när hon frågade mig "Are you going to sleep in the study?"...vi andra tyckte hon sa "Are you going to sleep with daddy?" vilket blev lite pinsamt, hehe. Men sen frågade hon igen senare på kvällen och då förstod vi att det var det hon hade frågat tidigare :P Fick både kram och puss av henne när vi skulle gå och lägga oss och när jag åkte hem igårkväll. Och hon ville gå och hålla min hand ibland på the Zoo. Hon är verkligen jättesöt ^^

Huset: Ground floor består av stort vardagsrum, stort kök, tvättstuga och toalett. First floor består av badrum, T's rum, S's rum och the Study (som kommer göras om till mitt rum). Top floor består av föräldrarnas sovrum med tillhörande en suit. Var aldrig uppe på det flooret. Hade ju inget där att göra liksom och vill jag se hur de sover så kan jag alltid smyga upp där en annan gång. hehe. The garden då, stor (avlång) trädgård där de odlar egna organic vegetables such as cucumber, tomatoes, carrots, cabbage and potatoes. Kidsen har även en gungställning (en gunga och en trapets) och ett klättertorn med rutchkana. I juni tillkommer ett lekhus då S får ett i födelsedagspresent.
The kitchen


The livingroom


My snug, rummet jag sov i var sjukt mysigt. Ett litet rum som man sedan går ner för en liten trappa för att komma till sängen :) Ett litet rum i rummet typ.


The view from one of my windows, man ser trädgården och barnens klätterställning längst ner.

Området: Hur mysigt som helst! Älskar området! Massa små shops utmed gatorna, husen är jättefina, det finns många fina parker runt omkring, lugn trafik (så lugn den kan bli i London vill säga) och massa barnfamiljer. Vet dock inte om mina planer på rollerblades kommer funka då det är väldigt backigt där. De bor högt upp och ibland kan man hitta en lucka bland alla gator och hus och då ser man hela vägen ner till the center of London. The view is amazing. Parkerna är fyllda med mystik, stigar och träd. Men även öppna ytor där man springer omkring med bollar, cyklar och frisbees. Det finns caféer och restauranger. Parkerna i Londonium är sååå mycket bättre än fjuttparkerna i Svea Rike.

Saturday: Uppstigning 05.00, duscha, äta så mycket frukost det gick att pressa ner, hoppa in i bilen, sova, åka vilse, stressa, incheckning, hejdåkramar och boarding. Inget kul hände i Svea Rike. Var inte överdrivet nervös på flyget faktiskt, alla mina fantasier om hyperventilering och hypernervositet inträffade inte. Jag andades lungt hela resan och sov lite på planet. Lite nerövst var det efter passkontrollen på Stansted och efter att jag hade plockat upp mitt bagage, då skulle jag ju gå ut i ankomsthallen och möta N och T. N stod och höll upp en skylt där det stod Anneli Eriksson. T gav mig en stor chokladask från Thornton's. N tog mitt bagage och vi började gå mot bilen. Han kom inte ihåg vart han hade parkerat men det gjorde T och det var ju tur, annars hade det kunnat tagit evigheter att hitta bilen xD Det tog ca 40 min att åka hem till deras hus i Muswell Hill och vi hann prata om massor med saker under bilresan. Jag frågade vad N jobbade med eftersom jag har fått lite olika uppgifter om det och det visade sig att han jobbar inom Fashion Industry, han gör kläder för tjejer mellan 7 - 13 år till Primark. T snackade på under hela resan, en riktig liten pratkvarn. Jag fick en teckning av honom i bilen också ^^
Väl hemma vid huset så dumpade vi min väska, hälsade på P och S, T guidade mig runt i huset, drack lite thé och sen åkte vi till en park i närheten, Queens Wood. Vi satte oss på ett café där och beställde in lunch. Mezze lunch blev det. Apgott bröd var det till. Sen drack vi lite mera thé och sen satt N och P och pratade medan jag och kidsen cyklade (jag sprang) runt i parken. Solen sken och jag blev bränd i ansiktet som vanligt. S fick en face-painting och förvandlades till en liten clown. P och N pratade med han som målade ansiktena och bokade sedan honom till S's birthday party nästa månad.
Framåt 6-tiden åkte vi tillbaka hem till huset, jag och lilltjejen lekte lite på hennes rum och sen gick vi ut och lekte i trädgården tillsammans med T. N började med the dinner och P gick till en affär i närheten och köpte grönt thé till mig (inte bara därför hon gick utan hon hade andra ärenden också :P). Jag och kidsen började sedan baka äppelpajen och jag hade glömt hur messy allt blir när man bakar med barn xD Men vi gjorde inte en allt för stor mess i alla fall :) Lite lagom sådär, så att det syns att någon har bakat :)
Vid 8 var det dags för dinner och sedan desert. Pajen smakade helt annorlunda än vad jag är van vid pga att de brittiska ingredienserna smakar annorlunda. Men T älskade pajen, han åt två bitar till desert och en innan han gick och lade sig för natten.
När kidsen somnat så satte P, N och jag oss i tv-rummet och tittade på Milk, en film om gayuppror i USA under 70-talet.
Based on a true story. Sådana filmer gillar jag.


Filmen var väldigt lång dock och N såg bara halva, han var så trött så han gick och lade sig. P och jag satt uppe och såg hela filmen (slutade 01.30 typ). Jag somnade så fort jag lade huvudet på kudden i stort sett. Hann bara tänka "åh vilket mysigt täcke och kudde!" Sådär härligt fluffiga ^^

Sunday: Vaknade runt åtta, klädde på mig och gick ner till T och N som redan var uppe. T satt och lekte med lego och N läste tidningen. Jag tog en mugg thé och satte mig ner vid bordet tillsammans med N. Diskuterade hit och dit, allt från tekniken i dagens samhälle till svenskar och Sverige. När P och S kom ner så åt vi frukost och sen gjorde vi oss i ordning för att åka till London Zoo. S wanted Annie så jag gick och höll henne i handen/bar henne en hel del. Vi tittade på fiskisar, gorillor, lejon, tigrisar, giraffer, pinguviner, vårtor och massa andra djur. Inte så mycket åhstannaochtittapåfinadjur egentligen utan det var mer åhtittadärochgåvidare. Får gå dit igen en gång utan barnen så man kan ta flera kort och läsa lite om djuren och titta på alla djur osv. Vi lunchade i ett av djurparkens alla caféer och sen så fortsatte vi vår promenad genom London Zoo.

Dorisfiskar


Ett stycke närgången giraff


Ett lejon lade sig precis framför oss när vi tittade på dem


Fint blåa pappisar

Half two åkte vi hemåt (man får ta till marginaler i Londoniums trafik) Var hemma vid tretiden så det gick ju på en halvtimme, snabbare än förväntat. Jag gick upp och packade ihop my stuff och gick sedan ner för att titta på Scooby Doo med kidsen medans P gjorde iordning dinner (bits and pieces). N var ute och rotade i trädgården (där de odlar egna grönisar).

Gillar S's stil när hon tittar på film :P

Mer thé och så dinner, det var bara T, P och jag som åt för N och S skulle äta senare eftersom de inte följde med till flygplatsen. Fick kram och puss från S innan jag åkte, hon är så söt.
Väl framme vid flygplatsen så checkade vi in min väska och sen gick vi till WHSmith och handlade lite, jag köpte tidningar till syrran, och sen gick vi och satte oss på Costa. Jag skaffade mig ett Costa Club Card ^^ Har redan three points på det. Sen var jag tvungen att gå mot gaten, jag kramade P och en motvillig T hejdå och önskade dem en trevlig resa hem till Londonium igen. De vinkade åt mig när jag gick igenom passkontrollen.
Handlade massor med Cadbury choklad och Walkers Shortbread i en taxfree shop innan jag tittade på klockan och upptäckte att jag hade fem minuter på mig att springa till gaten, som så klart låg så långt bort man kunde komma. Hann dock eftersom de var lite försenade med boardingen :P
Flygresan hem var tråkig, fick inte njuta av min choklad för det var en nötallergiker med på planet. Sigh. Mutti och vati stod och väntade på Säve när jag kom dit och sen så åkte vi hem. Jag somnade ganska fort och sov hela vägen hem till Tibro. Upptäckte att N hade skickat sms till mig runt tio-tiden (då jag redan hade somnat). Svarade på det när jag kom hem, vilket var 00.45. Hoppas att det inte gjorde något. Tänkte inte på att det var så sent. Oh well.

Jag vet fortfarande inte om jag kommer jobba hos denna familj i höst. Men jag vill verkligen det, ännu mer nu efter denna helg. Jag frågade aldrig under helgen. Men vi har pratat rutiner, körlektioner, picking up after school och de har visat mig barnens skola så jag antar ju att jag ska åka tillbaka i augusti. Hoppas verkligen det i alla fall. P frågade om jag trodde att jag skulle klara av att vara borta från mina föräldrar i ett år och det försäkrade jag henne om att jag skulle klara. Jag har ju lite advantage there eftersom jag har bott i egen lägenhet i två år redan. Ska skicka iväg ett mail senarer och fråga om det är bestämt att det är jag som kommer få jobba hos dem.

Hehe, det blev ett väldigt långt inlägg detta xD Whoopsidaisies

smokey circles


Sitter och myser med rökelser hemma i mutti och vatis kök. Om 2 ½ timme är vi bortbjudna på ett 30-års kalas. Det kommer bjudas på smörgåstårta. Mums! Nerverna gör sig påminda allt oftare och jag hoppas innerligt att jag kommer kunna sova i natt så jag kan vara så social som möjligt imorgon och inte sitta och gäspa hela tiden xD Åh, jag kan knappt fatta att jag åker imorgon! Imorgon kommer jag få träffa min eventuellt framtida värdfamilj! Det kommer bli sjukt kul att träffa dem och jag hoppas verkligen att allt går bra och att det klickar mellan oss. Det ser ju väldigt ljust ut som läget är nu i alla fall :) Shit va nervös jag kommer vara imorgon när jag kliver av planet. Eller nej, jag kommer vara nervös hela dagen! Men det kommer gå bra :) Det vet jag ^^

Jag köpte föresten en studentklänning idag när mutti och jag gjorde stan. Den är jättefin! Det var först tänkt att jag skulle låna en vit klänning av syrran, men jag vill ha en egen så därför köpte jag en idag ^^ Bild kommer upp senare någon gång. Idag är det fyra veckor kvar till studenten. 4 VECKOR!!! Helt ofattbart!!


balance, balance, balance


Är ju hos min syrra nu som sagt och idag har det varit en typisk bo-hos-syster-dag...dvs. alldeles för hög sockerkonsumtion xD Har ätit mängder med chokladbollar och så gjorde vi en morotskaka idag. Jag har ätit två bitar ^^ Den är såååå god!

HAHA, jag har ju tänkt att jag ska köpa rollerblades i höst när jag flyttar till London och det nämnde jag för syrran idag. Hon säger att en av hennes söner har rollerblades. Jag frågar denne son om jag får låna dem, det får jag. Jag tar på mig dem, allt funkar jättebra, tills jag börjar röra på mig. KLADUNS sa det och sen satt jag på golvet och syrran höll på att skratta ihjäl sig. Tur att man har stor rumpa för jag fick inte ont av det i alla fall :P Ute sen så gick det förhållandevis bra förutom att jag säkert såg ut som bambi på hal is. Jag kanske ska köpa rollerblades här i Sverige och lära mig åka först, och sen ta med dem i höst. Det är nog en smart idé. Tror det är lite lättare att lära sig åka på Tibros lugna gator än på Londons :P

Imorgon kommer syrrans kompis över, vi ska laga mat, spela kort och se på film ^^ Kommer bli kul och mysigt :) Jag ska försöka att inte tänka så mycket på lördagen, får ont i magen varje gång jag gör det nu. Nicht gut!

Mina och lillebrors (systerson egentligen) chokladbollar ^^ Hård åtgång på dem var det vill jag lova.


2(3) dagar kvar!!!!!!!

There's no place like London


Mail från mamman idag ^^
"Thanks Anneli - please can you let me know what you like to eat and drink and we can get that in too. T is very excited! P."

De verkar så trevliga och omtänksamma ^^ Och jag tror att jag och T kommer ha mycket kul tillsammans ^^ Jag kommer nog ha kul med båda kidsen, längtar tills vi ska baka på kvällen och till söndag då vi ska gå på London Zoo :)

4 days to go

Marked by God



Studying my head off


Idag har jag faktiskt pluggat NÄSTAN hela dagen. Fick en grym huvudvärk i skolan efter nationella provet i Tyska så det första jag gjorde när jag kom hem var att poppa en panodil och sedan sova i tre timmar. Vaknade sedan upp lite lätt slö men det löstes med en kort promenad och en lunch bestående av ett stekt ägg, tonfisk och gurka (är man fattig student så är man). Sen efter det så har jag pluggat. Jag har läst alla sidor i marknadsföringen, jag har skrivit mitt argumenterande tal i svenska C och jag har nästan skrivit klart min kartläggning av Karlsborgs Kommun i samhällskunskapen. Phewphew. Vad var det för spånhuvud som sa att trean var slapp? Nu gäller det bara att stå ut i dryga 3 veckor till. Sista veckan är slapp tack och lov.


Jag får lite lätt panik varje gång jag tänker på helgen. Hjärtat rusar och jag hyperventilerar typ. Jag vet att jag dramatiserar och förstorar upp saker och ting. Men jag kan inte hjälpa det! Jösses asså. Ibland undrar jag vad jag har gett mig in på. Jag kommer lämna allt som är tryggt och gå in i det okända. Jag är skitskraj. Men jag skulle bli så sjukt besviken på mig själv om jag drog mig ur det här, jag har ju längtat efter det här i över två år nu. Jag kommer flytta till London i höst och jag kommer starta ett nytt liv där. Bygga upp en ny trygghet. Skulle hemlängtan/saknaden av systrar och föräldrar bli för stor så ligger ju Sverige bara 2 timmar bort.

New York London, You're My Concrete Lover - 5 dagar kvar!!



Time flies


Igår satte jag mig vid datorn och hade lite tråkigt, så jag spelade Sims 3. Började väl runt 9-tiden ungefär. Nästa gång jag kollar på klockan är den 23.50. Hoppsan. Kanske bäst att gå och lägga sig då? Tiden flyger bara iväg när man spelar sims. Idag måste jag ha lite bättre disciplin på mig själv och plugga lite. Har prov imorgon i Marknadsföring och jag har bara läst två av sidorna än så länge xD Motivationen till plugg är på topp såhär när det bara är 1 månad och 1 dag kvar till studenten :)

Söndagkvällens sysselsättning, Sims 3 och thé ^^


Jag mår lite sådär halvtaskigt som man brukar göra efter att ha sovit alldeles för lite. Tack och lov att det är måndag idag, funderar på att sova en eller två timmar efter skolan. Det vore skönt. Sen fixar man någon mat och sen börjar man plugga. Inget sims förens jag har läst alla sidor och skrivit en sammanfattning!! Ett löfte som jag vet att jag inte kommer hålla xD Men jag kan ju försöka i alla fall. Behöver bara stå ut 1 månad och 1 dag till. Sen är det no more studying! :D

Dreams


Inatt drömde jag ingen, vet inte när det hände senast att jag drömt två nätter i rad och kommer ihåg vad jag drömde. Inatt drömde jag att familjen kom och hämtade mig i min lägenhet i Tibro. De såg inte alls ut som de gör på fotona jag har och inte stämde barnens ålder heller, de var 9 och 7 istället för 7 och 5. Sen så hade de med sig ett litet band med en filmsnutt på, det var en reklam som de var med i där man bl.a. fick se tjejens rumm och hon hade en My Little Pony målad på väggen och visade upp sina ponies. Då jublade jag och viskade till Ica (hela min familj PLUS värdfamiljen var inklämda i min lilla lägenhet, som var riktigt rymlig i drömmen) att tjejen troligen skulle tycka om min present nu. Sen gick värdföräldrarna ut och ner till sin bil, jag sprang omkring och hetspackade för jag hade inte packat innan de kom. Sen när jag var klar så gick jag ut ur lägenheten och låste dörren. Sen vaknade jag.

Idag har jag sovit alldeles för länge känner jag, jag är trött och schleten, orkar inget alls. Sitter här som en död hösäck och bara stirrar på skärmen. Förkyld är jag också (Y). Skitans. Jag måste bli frisk innan nästa helg! Näsan är täppt och jag har ont i halsen. Bläää.


Only human


Har precis klämt i mig en bit äppelpaj med vaniljsås vaniljsås med äppelpaj tillsammans med mutti och vati. Den blev lite misslyckad men god ändå. Äpplena mosade sig inte som de skulle utan var typ helt oberörda av den varma ugnen. Jag måste hitta ett bra pajrecept inför nästa helg. Eller så kör jag på det jag gjorde idag, bara att jag struntar i min lilla "specialitet" med att göra ett extra lager pajdeg mitt i pajen. Mmm, så får det nog bli. Tunt pajskal runt om och sen smuldeg ovanpå. Eller så gör jag som mutti föreslog, kokar äpplena lite innan vi lägger dem i pajen och gräddar den. Det är också ett alternativ. Vi får se vad kidsen säger på lördag :) Wiiieeee, om en vecka såhär dags är jag hos familjen!! :D Jag längtar sjukt mycket, samtidigt som jag är så himla nervös. Har inte hört något från dem än. Fick dock mail från ryanair idag där de påminde mig om att checka in online, men det har jag ju redan gjort.

Jag hade tänkt att ge mig ut och springa idag också, men det sket sig. Jag var ute och traskade i lite mer än en halvtimme under förmiddagen. Tog kort på gamla lekminnen som jag har tillsammans med min älskade syster bara för att få bort den hemska drömmen ur minnet. Jag gick in när det började regna, sen har det regnat hela dagen. I vanliga fall så bryr jag mig inte om det regnar när jag är ute och springer, men nu så vågar jag inte ta risken eftersom jag redan har en förkylning i luftrören och sen om jag ger mig ut och springer i regn och blåst så kan det bli värre och jag vill verkligen inte bli sjuk nästa helg. Usch nej. Hemska tanke.

Nu ska jag se ett avsnitt av En plats på landet. Det går att titta på det programmet på tv8.se/play ^^

I lay my head


Idag vaknade jag av att jag grät och hade en sån där obekväm gråtklump i halsen. Jag hade drömt att min syster konverterade till islam. Jag försökte få henne att gå tillbaka till kristendomen (i min dröm var jag en hängiven kristen) men hon vägrade lyssna. Vi var i Undenäs kyrka och jag försökte förgäves tala lite vett i henne. Jag sprang (1,5 mil) hem till gården och berättade för m och v om att Ica hade konverterat till islam och att hon inte vill ha något med oss att göra längre eftersom jag har försökt få henne att gå tillbaka till kristendomen. Mutti berättar att det är ett religionsmöte snart under kastanjen och att alla som är aktiva inom en religion måste gå på den så jag har en chans till att övertala Ica att gå tillbaka till kristendomen. Väl under kastanjen så kommer Ica in sist av alla och hom hälsar på alla andra med förnamn utom mig, när hon hälsar på mig säger hon "hej EU". Där började jag gråta floder och vaknade. Ja...vad säger man om det egentligen. Drömmar är konstiga.

Jag hade lite problem att somna igår efter att jag pratat med exet...he sure knows what to say. Bah. Hatar att jag är så lättpåverkad också. Menmen, det är långt till Belgien och han har en flickvän, plus att jag ska ragga loss på alla snygga britter i höst :) Sparar min charm till det istället ;)

Jag har läst en blogg som är skriven av en tjej som är au pair i London...hon blir utkastat från sin familj fredag nästa vecka...då undrar jag, vad måste man göra/hur måste man bete sig för att bli utslängd från en familj man jobbar hos?

The Black Cat Neighbourhood


Nu är alla presenter till familjen fixade :D

Bok med vackra naturbilder och lite text till le parents


Lego Ben 10 till T och Cheerilee My Little Pony till S


Det känns skönt att ha allt sådant fixat. Åh vad jag längtar till nästa helg! ^^ Men jag har inte hört något från familjen på länge nu (sedan typ tisdags eller onsdags!!) och jag börjar oroa mig :S Jag vet att det inte är någon fara utan att jag bara oroar mig i onödan. Men jag är sådan. Jag vill att det ska bli så bra som möjligt nästa vecka. Det hade kännts bättre tror jag om jag fått ett säkert besked att det är den här familjen jag kommer jobba för i höst. Jag vet ju faktiskt inte det än. Att de har bjudit över mig är ju ingen garanti.

Jag har varit ute och gått (för att stilla nerverna) en stund nu. Invigde min språjlans nya jacka :) En äkta vårjacka denna gång. Den är så fin ^^

My new jacket ^^


Ganska fascinerande att jag har lyckats knäcka min näsa så att den har blivit så sne xD


Nog med foton. Jag sitter och snackar med Joost, det var länge sedan. Sammanträffande att vi pratar samma dag som jag raderar hans nummer från min mobil och tänker "Jag kommer aldrig träffa honom igen, plus att han var otrogen och nu är ihop med en annan ful tjej"...oh well. Trevligt att ha någon att prata med såhär en fredagskväll då alla andra partytyper är ute och festar loss. Lite trevligt i alla fall att tänka på den tiden vi hade tillsammans, tänka på Rica Rokk och allt annat mysigt.

En sista sak nu innan jag ger mig för ikväll. Detta album är gul! Massa kärlek på detta! Lyssna för bövelen!

Klicka på bilden för spotifylänk :)

Sunny afternoon


Det fina vädret håller i sig, fast det blåser äckligt mycket idag så man kan inte vara ute och njuta av solskenet..istället får man sitta inne och låtsas att man är ute istället. Idag ska jag ha en städa-packa-dag. Städa för mor och syster kommer på teaparty imorgon och packa för jag ska hem till m och v över helgen plus att jag ska packa Londonväskan redan idag så ställer jag den hemma hos m och v imorgon. Utgår ju där ifrån när det är dags nästa lördag :D Åh vad jag längtar ^^

Och så vill jag tacka den vänliga själ/de vänliga själar som har röstat på min maraboukaka ^^ Den är nu uppe i hela 0,2 knop ^^ Keep up the good work! :D

Marabou tävling


Jag gick in på Marabous hemsida och såg att de har en tävling igång. Jag som älskar tävlingar kunde inte motstå utan gick med i den. Tävlingen går ut på att designa en ny Maraboukaka. Det finns massor med olika verktyg för att göra designen så snygg som möjligt. Jag kände för en somrig och ganska enkel design så jag valde en vit grund med fjärilar och blommor i olika storlekar. Är nöjd med resultatet och tycker det ser inbjudande ut. Såg jag ett sådant fodral på en Maraboukaka i en affär så skulle jag köpa den bara för att fodralet är så fint ;) Jag har döpt mitt fodral till det passande Sommardröm. Och nu tycker jag att ni ska smyga er i på facebook och rösta på mitt bidrag så att jag har en chans att vinna denna tävling :) Här röstar ni!

Mitt bidrag i tävlingen. Rösta på mig!! :D


You're the only one...



Åh vad jag hatar mitt internet!! Jag blir så arg på det, vill bara slita ur det ur datorn och slänga det i väggen...men då går det ju helt sönder förmodligen...som det är nu så funkar det ju helt ok på mornarna i alla fall. Efter 16.00 så kan man skatta sig lycklig om man kan vara uppkopplad i ihållande 20 min utan att behöva koppla ner för att sedan koppla upp igen. Åh jag blir så trött -.-

Har drömt hela dagen om nästa helg. Det kommer bli så kul! Jag ser jättemycket fram emot nästa helg och jag hoppas att allt kommer gå bra och att jag får komma tillbaka i augusti sen ^^ Det vore verkligen jättebra. Jag har stora förhoppningar på sensommaren/hösten. This is my year! Höst och vinter i alla fall.

Jag vill ha sommar nu. Jag vill faktiskt ha en sommar ute hos mina föräldrar. Där kan jag göra precis vad jag vill, ge mig ut och springa på härliga landsvägar, gå långa härliga promenader och gå ner till Viken och simma en stund, ligga ute på gräsmattan och bara titta upp på en blå himmel, spela enmannatennis mot ladugårdsväggen m.m. Listan kan göras lång. Det bästa av allt är nog att jag slipper laga mat. Fast det gör mig inte så mycket att laga mat, jag gillar att laga mat. Men det är så tråkigt att laga mat för endast en person.

Inget från familjen idag...

movietime


Håller på att göra mig iordning för att gå över till Björk för en filmkväll. Gillar när man slänger in sådana kvällar mitt i veckan såhär :) Vi ska se på Gladiator och äta massa godis och annat gott. :)
Jag skulle ha varit duktig och antingen gått en promenad eller sprungit en sväng idag men det blev aldrig av för det har regnat konstant sedan jag kom hem från skolan. Och än är det inte ett sådant regn som är mysigt att springa i, det regn som faller nu är alldeles för kallt. Brrr. Varmt sommarregn däremot, det är riktigt härligt att springa i och jag hoppas att det blir många sådana tillfällen denna sommar. Denna sommar ska jag göra till den bästa sommar någonsin. Min sista sommar i Sverige! :D Hepp, nu ska jag dra mig bort mot Björk ^^

Sweethearts


Åh de är så söta! Mail från familjen idag där det står "T wants to do something to greet you and asked what you like. Flowers? Chocolates?", det är ju nästan så att man blir lite rörd ^^ (och nästan så att man kan säga att jag kommer jobba för dem i augusti och framåt?) Och så är det spikat att på söndagen går vi till London Zoo och på lördag kväll så ska jag och kidsen baka en äppelpaj tillsammans ^^ It's gonna be a really nice weekend.

Londonlistan

Jag gör som Emelie och listar upp det som vi har bestämt oss för att göra än så länge i Londonioum. Älskade Londonium, det kommer bli så otroligt kul! :D

- Småland Coffee
- Costa
- Camden
- London Zoo med barnen
- Fotboll med barnen
- Pysseldag med barnen
- Bakdag med barnen
- Resa runt i UK, och till Irland
- HMV
- Primark
- Wood Green
- The Lab (eller något annat gym)
- Baka cupcakes
- British Library
- Waterstone's
- Äta sushi
- Upptäcka Muswell Hill och fota massor
- Oxford Street
- Harry Potter-resa
- Australienska ambassaden
- Hyde Park (och massa andra parker)
- Oxford University och klättra i/slicka på trädet som Malfoy satt i i fjärde HP-filmen
- Muséedag (med barnen?)

Jag la till lite grejer nu, typ som det där med en muséedag. Det låter väl kul Emelie? En heldag i London, med eller utan barnen, på olika museum :)

The Zoo


Wiiiee ^^ Har fått svar från mamman nu. Looks like we're going to the zoo! :D Mamman tyckte vi skulle åka till Hamstead Heath eller or the zoo. Jag hade ju själv tänkt att föreslå London Zoo så det blir ju prima! :D Whoop whoop! Sen så har jag nu även fått reda på att sonen gillar lego (jag med!!! :D) och att lilltjejen gillar allt som är rosa :) Hmm..undrar vad det kostar att gå in på London Zoo *letar upp pris* Hmm...£18 är base pirce. Jag borde överleva med det. Det skulle ge mig typ £17 kvar sen efter det besöket. Åh vad jag längtar till den helgen nu!! Har ju längtat hela tiden, men bara den saken att mamman och jag hade tänkt ungefär samma utflykt gör det ju bara ännu roligare! :D

Ser verkligen fram emot att få gå på London Zoo, har alltid velat gå dit men det har aldrig blivit av tidigare år. Men nu så! :D

pounds


Nu har jag varit nere på banken och hämtat ut lite pund inför resan nästa(!!!) vecka. Hämtade bara ut £30, tror inte jag behöver mer...plus att jag hade £10 här hemma redan innan. Det är ju inte direkt någon shoppingweekend jag ska göra så £40 blir alldeles lagom ^^ Har lite euro också som jag kan använda på flygplatsen om jag får lust :)
Nu skall jag ut och gå en sväng ^^


Sun is shining


Åh vad jag älskar dagens väder! Strålande sol och klarbrlå himmel :) Underbart! Jag har varit ute och gått två gånger :) Sen har jag även varit duktig och gått ner i källaren och släpat upp balkongbord och två stolar så nu kan jag sitta ute på min balkong och bara njuta av solen ^^ Här även hängt upp min hängampel, den blev lite piggare av att få hänga utomhus än att hänga inne :P Nu gäller det bara att komma ihåg och vattna den. Tvättat har jag gjort idag också, det har sannerligen varit en högeffektiv dag. Jag skulle ha pluggat också, men det har inte blivit av...inte än i alla fall. Det kommer väl senare kanske. Eller inte alls. Oh well. 1 månad och 8 dagar kvar nu! :D

Äntligen har jag släpat fram balkongmöblerna!


Och så har även ampeln fått inta sin rätta plats

Oh my gosh


Den här pajen lyckades jag verkligen med! Den var så otroligt god!! Den består av en dinkel och grahamsbotten, sen är det en röra bestående av kidneybönor, tomat, röd paprika, philadelphiaost, chasewnötter, curry, sweet chili sauce och lite salt. Mums! Curryn, chasewnötterna och chilin är typ bäst :D


Checked in


Nu har jag checkat in inför resan 15-16 maj :) Gick hem till älskade syster och lånade hennes skrivare, jag har ju ingen egen -.- Idag är det 13 dagar kvar tills jag reser :) Längtar sjukt mycket!! Är väldigt nerövs dock. Ska skicka iväg ett sms till mamman nu och berätta att jag har checkat in och så ska jag ställa lite mer frågor osv.

Online check-in? Check!

The story so far


Kul att ni undrar hur läget är just nu! Jag ska berätta för er.

Alltså, såhär ligger det till. Jag har kontakt med familj nr 1 (de som bor i Muswell Hill) och ska åka och hälsa på dem 15-16 maj. Vi ska se hur det går och allt sånt där. Se om jag passar ihop med barnen och föräldrarna. Det ska bli riktigt kul! Är väldigt nervös dock. Jag har alltså inte fått något klart besked om att det är den här familjen jag kommer jobba hos i höst (jag kommer inte åka iväg på som au pair på riktigt förens i augusti). Jag hoppas att det blir denna familj, de verkar väldigt trevliga och jag gillar dem. Det finns mycket att göra i området och jag har även fått kontakt med andra au pairer i samma område.

Familj nr 1 har intervjuat sammanlagt tre au pairer, jag har ingen aning om de har bjudit över de andra två au pairerna också eller om det bara är jag som är överbjuden. Jag hoppas ju självklart på det sista. Jag funderar på att fråga Marie eller familjen själva om de har bjudit över någon av de andra tjejerna också. Jag ska även fråga familjen om de har några speciella planer för den helgen som jag ska vara där och om jag behöver ta med mig något speciellt. Jag längtar väldigt mycket till att få träffa dem. Jag ska se till att göra det till en så bra "dejt" som möjligt. Ska försöka övervinna min blyghet som alltid slår till när jag träffar nya människor. Jag ska thoughen up så mycket som möjligt innan den 15 maj då jag kommer att träffa dem för första gången. De hämtar mig vid flygplatsen och det tar 50 min hem till dem, 50 min att snacka så mycket som möjligt. Jag måste verkligen öva på att prata. Jag har inga problem med att prata i vanliga fall. Men som sagt, jag kan bli riktigt blyg ibland. Men samtidigt kan jag skärpa till mig rejält när det verkligen gäller.

So, that's the whole story! :D Nu ska jag visa lite mer bilder från igår.

Årets första rabarberpaj! Såååå otroligt gott var det! :D


och nu sitter jag och kopplar av med en mugg grönt thé innan jag ska hoppa in i duschen. Blev i alla fall 30 min ute i spåret :)

Back home


Nu är jag hemma i Tibro igen...det blev aldrig någon filming/fotografering av syrran på tävlingen idag för hon var förkyld i morse när hon vaknade och hade ingen lust att spendera en dag ute i blåsten...jag förstår henne. Så mutti och jag åkte till syster nr. 2 istället och gick på marknad. Knallade omkring där i dryga timmen, man kände sig ganska urblåst när man kom hem igen :P

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra ikväll...funderar på att ge mig ut på en löprunda och sedan bädda ut soffan och krypa ner där tillsammans med någon film. Men vi får se. Jag har ingen motivation till något just nu. Jag går omkring och gnäller på att jag borde göra massa saker men jag gör dem aldrig. Blir så trött på mig själv -.-

Oh well, jag vill ha någon att göra något med under dagarna...det är tråkigt att gå omkring ensam hela tiden. Ute hos m och v har jag inga problem med att gå omkring ensam, där är det bara skönt. Plus att där har jag ju ändå m och v att prata med när som helst...här är det bara jag...min lilla råtta dog ju förra året och nu har jag ingen att prata med :( Jag längtar till London. Där kommer jag ha massor med saker att göra. Give me August now please? Föresten så har jag typ fixat au pair jobb på Irland efter familjen i London :P Asnajs. Dublin.

Nu ska jag slänga in lite foton som jag tog igår/idag.

börjar med lite naturbilder

sen en bild på min nya kjol och mina ben


Det sitter två "troll" i syrrans trädgård


Utblick över marknaden idag


En liten rolig grej är att syrrans äldste son har gått och skaffat sig flickvän, de gick och höll varandra i handen på marknaden. Så söta så ^^

RSS 2.0